Cum obtii cea mai buna oferta pentru o asigurare RCA?

Autor: Amalia Florea

Atunci când deținem o mașînă nu trebuie să ne îngrijim doar de starea acesteia ci și de actele necesare, unele dintre acestea necesitând reînnoire and de an. Este nu doar necesar ci și obligatoriu să le obținem la timp dacă vrem să ne putem conduce mașînă pe străzi fară nicio problemă. Printre toate acestea, unul dintre cele mai importante documente este asigurarea RCA, numită de unele persoanel și „poliță” RCA.

RCA este prescurtarea de la Răspundere Auto Civila și reprezintă o un document prin care o persoană prejudiciată din cauza producerii unui accident auto de către asigurat, este despăgubită. În acest fel, cel ce produce accidentul, asiguratul, nu vă fi nevoit să plătească toate daunele provocate, de natură materială și nu numai, din banii proprii. Această poliță este obligatorie, neobtinerea ei atrăgând sancțiuni ce constă în amenzi dar și puncte de penalizare pentru șoferi.

Durata de valabilitate a unei asigurări RCA este de un an de zile după care aceasta trebuie reînnoită. Există și varianta realizării poliței pe perioade de 6 luni sau doar de o lună, pentru cei ce au numere de înmatriculare roșîi. Acest lucru se poate face oriunde, la orice agenție care oferă asigurări RCA. Există desigur diferențe notabile de preț de la una la alta, și în funcție de cât vor aceste agenții să perceapă cât și în funcție de aspecte ce țîn de mașînă dar și de șofer, de

istoricul și experiență să. Așadar, primul factor care influențează prețul unei asigurări RCA este agenția de la care o obținem. Fiecare agenția percepe diverse comisioane și alte cheltuieli care se adaugă la suma finală a poliței. De asemenea, în funcție de asta, și suma de bani maximă ce poate fi obținută, poate fi mai mare. Există anumite limite în ceea ce privește minimul și maximul ce pot fi alocate de către o asigurare RCA, stabilite prin lege iar agențiile pot stabili pentru ele sume cuprinse între aceste limite.

Al doilea factor este mașina pentru care se dorește să se realizeze asigurarea. Pe lângă capacitatea cilindrică, principalul factor care este luat în considerare în stabilirea prețului, contează și tipul acesteia și vechimea. 

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

Nu în ultimul rând, costul total al unei asigurări RCA este dat și de șofer sau de posesorul mașinii mai bine spus. Asta pentru că există multe cazuri în care deși o persoană deține o mașînă și o folosește, aceasta este înregistrată pe numele alte persoane, de regula cineva care nu este șofer și care astfel nu are niciun punct negativ în istoric. Astfel, factori precum istoricul nostru că și șofer poate determina dacă o asigurare vă fi mai mare sau mai mică că preț. Cu cât am fost implicați în mai puține incidente și cu cât mai nesemnificative au fost acestea, cu atât și prețul asigurării vă fi mai mic. Iar în schimb, cu cât mai multe incidente avem consemnate, cu atât prețul vă fi mai mare.

Alte aspecte precum vârstă șoferului, regiunea în care locuiește și în care este înregistrată mașînă, chiar și starea civilă și în special dacă suntem persoană fizică sau juridică, pot face diferență în prețul unei polițe RCA. Astfel, pentru firme și companii, multe agențîi care eliberează asigurări auto au oferte diferite comparativ cu cele pentru persoanele fizice.

Cea mai rapidă și sigură metodă prin care putem obține o asigurarea potrivită pentru noi este prin a apela la un broker de asigurări. Acesta poate acționă că și intermediar intre noi și agențiile ce eliberează asigurări RCA iar prin intermediul unui calculator RCA, putem găși cele mai bune variante. Avantajul acestui tip de asigurare auto este acela că ne ajuta să găsim doar rezultate de calitate. Este important de ținut minte că asigurarea RCA nu ne ajută pe noi cu nimic în a ne despăgubi și mai degrabă ne ajuta să îi despăgubim pe cei pe care i-am implicat într-un accident auto, mai precis, alti șoferi și participanți în trafic. Din fericire, multe cazuri se încheie de comun acord fară intervenția politiei. Tot procesul este unul destul de simplu și consta în înmânarea păgubitului a unei copii după certificarul RCA prin care firma la care noi avem poliță să îi plătească acestuia daunele promite.

Unul dintre puținele aspecte știute de șoferi, pentru care polițele RCA costă mai mult în cazul anumitor modele de mașini decât altele este tipul acestora. Da, am spus asta mai sus însă este vorba aici despre ceva cu totul diferit și anume, daca o mașină este un model de lux sau un model care s-a dovedit a fi des tintă hoților, din diverse motive. Fară îndoială că nicio firmă de asigurări nu și-ar dori să-și despăgubească cliențîi la ordinea zilei din aceste cauze și să înregistreze astfel pierderi.

Așadar, s-au găsit soluțîi de mijloc prin care ambele parti să obțînă anumite beneficii și să nu înregistreze pierderi, financiare și posibil și de altă natură. Așadar, o dată cu achiziția unei noi mașini este bine să ne gândim și la toate celelalte responsabilități și cheltuieli care o să apară și pe care trebuie să le realiza, unele anual, altele ceva mai rar iar altele ceva mai des de atât. Niciodată nu știm când am putea fi implicați într-un accident, fie el din vina noastră, fie din vina altcuiva. Iar în astfel de momente este important să ne păstram calmul și să ne amintim că avem la îndemăna mijloace care să ne ajute să ieșim din situațiile problematrice.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Superstiții de Crăciun 2022. Ce culori să nu porți niciodată pe 25 decembrie și de ce

Spiritul Crăciunului se instalează în weekendul 10-11 decembrie 2022. Zodiile care se gândesc deja la decorațiuni

Horoscop de weekend, 10-11 decembrie 2022. Taurii demonstrează că sunt persoane de încredere. Fecioarele sunt tulburate de trecut

7 zodii cu succes incredibil la bani începând de mâine

Doliu imens în România! S-a stins încă o stea. Toată lumea îl plânge

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Alertă pentru toate mamele! Se SCHIMBĂ LEGEA!

Lovitură pentru Portugalia – Ronaldo amenință că pleacă de la Cupa Mondială – Doi jucători au părăsit deja Qatarul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies