Cum păcătuiesc fetele din ziua de azi, fără să își dea seama? Părintele Vasile Ioana vine cu explicația: "Nu postul este condiția să vii la Hristos" | EXCLUSIV

Părintele Vasile Ioana explică care este semnificația reală a Postului Paștelui și cât de important este în relația noastră cu Dumnezeu.

Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

Părintele Vasile Ioana are o poveste de viață de-a dreptul impresionantă. Acesta este duhovnicul celebrului prezentator TV Dan Negru. De atunci s-a legat și o prietenie specială între cei doi, ba mai mult, au colaborat pentru a scrie o carte minunată, plină cu lecții de viață.

Părintele Vasile Ioana, mesaj pentru credincioși înainte de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi, aceasta fiind o sărbătoare extrem de importantă pentru noi românii. În acest sens, părintele Vasile Ioana a transmis un mesaj credincioșilor de pretutindeni, explicând ce simbolizează această sărbătoare, cu adevărat. Iată la ce ar trebuie să ne concentrăm, de fapt, de Paște.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

"Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură, că Paștele nu este depsre iepuraș, că Paștele nu este despre băute și despre dezmățuri și despre alte păcate.

Paștele este despre Iisus Hristos, care prin moartea Lui ne-a dăruit nouă viața Lui. El a omorât moarte cu moartea Lui, cu sacrificiul Lui și victoria învierii Lui ne-a dăruit-o nouă. Noi ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El. Acest Paște are sens dacă și noi Înviem odată cu El. Cum, la Prohod suferim cu El, pe drumul crucii, acum de Paște să ne și bucurăm cu el."
, a declarat Părintele Vasile Ioana, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Preotul Vasile Ioana, mesaj pentru toți credincioșii în pragul sărbătorilor pascale! Ce îi îndeamnă acesta? "Paștele nu este despre băute"| EXCLUSIV

Ce presupune cu adevărat Postul Paștelui?

În ziua de azi, postul nu mai este atât de luat în serios, mai ales de cei tineri.

Majoritatea, în special fetele se folosesc de acesta pentru diverse beneficii personale, precum slăbitul, detoxifierea, etc.. Părintele Vasile Ioana spune ce înseamnă cu adevărat Postul Paștelui și cum ar trebui să îl privim.

"Postul este un mijloc de a obține o stare duhovnicească, de a obține o stare de apropiere de Dumnezeu, de a-ți pregăti persoana ta să se întâlnească cu Dumnezeu. De fapt, finalitatea postului, dacă nu este împlinirea cu Dumnezeu, postul este 0. Deci, dacă în post mănânci mai multă varză sau mai mulți cartofi și ești la fel de rău ca înainte, degeaba ții post. Postul înseamnă să îți modifici puțin pofetele fizice, depărtându-te de carne, de brânză, de lapt de ouă, dar să potențezi virtuțile, smerenia, dragostea de aproapele, faptele bune. Ăsta este postul adevărat și prezența ta să fie în viața bisericii sau invers, în așa fel încât să simți în inima ta că Dumnezeu vine la tine și dacă vine la tine. Musafirul suprem în viața noastră este Dumnezeu și atunci trebuie să facem puțină curățenie în casă. Dacă nu ai ținut post, vino la preot, spovedește-te și vei fi primit și dacă nu ai ținut post. Nu postul este condiția să vii la Hristos, ci pocăința, să îți pară rău că ai greșit, să recunoști că ai greșit și să te rogi la Dumnezeu să te ierte. Dumnezeu îți va da și iertarea Lui și harul Lui și bucuria prezenței Lui în inima ta.", a explicat părintele Vasile Ioana, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mihaela Buzărnescu caută echilibrul cu care să atace din nou elita tenisului mondial după Billie Jean King Cup: „Îmi doresc enorm să reintru în top 100” | EXCLUSIV

Ce i-a cerut Klaus Iohannis lui Joe Biden, la consultări! Decizie importantă pentru securitatea României

Andreea Antonescu nu mai e singură! Artista și-a refăcut viața cu toate că nu s-a finalizat divorțul de fostul soț

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Începe UN NOU RĂZBOI în Europa?! Vestea cumplită venită în miez de noapte

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies