Cum pot ieși din casă minorii? Ce prevăd ordonanțele militare în cazul copiilor neînsoțiți

În ce condiții pot ieși minorii din casă în contextul restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Ordonanțele militare date de autorități în ultima perioadă au și câteva prevederi legate de minori.

Minorii cu vârsta sub 16 ani trebuie să se deplaseze sub supravegherea sau încuviințarea unui printe sau a tutorelui legal. În contextul epidemiei de coronavirus, există “recomandarea” de limitare la minimum a acestor deplasări. Dacă totusi, trebuie să vă deplasați în afara locuinței, trebuie completată Declaraţia pe propria răspundere. Însă, în cazul minorilor sub 16 ani, Declarația trebuie completată și semnată de unul dintre părinți sau de tutorele legal.

Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani completează și semnează singuri Declarația.  De asemenea, minorii, daca dețin Carte de Identitate, vor avea asupra lor și acest document.

Citeste si: 2738 de persoane infectate cu coronavirus în România! În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 278 de cazuri noi

 În toate situațiile, trebuie respectate condițiile individuale de deplasare și interdicția de a participa la activități fizice colective.

fara descriere

Citeste si: Se cere raționalizarea medicamentelor. Semnal de alarmă al producătorilor

Ce se întâmplă cu minorii ai căror părinți sunt divorțați

Pentru situația în care părinții sunt divorțati, deplasarea părintelui pentru exercitarea dreptului de vizitare a copilului aflat în întreținerea celuilalt părinte nu este prevăzută ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3, dar autoritățile au precizat că pot fi exercitate drepturile stipulate prin hotărârea notarială sau judecătorească de divorț privind drepturile parentale. Mai exact, copilul minor poate fi preluat la domiciliu de părintele care nu îl are în întreținere, în perioada stabilită în hotărârea de divorț, iar părintele care îl va prelua va completa atât o Declarație pe numele său cât și Declarație pe numele copilului.

Citeste si: Antonia este devastată. Ce se întâmplă în aceste momente cu fiica ei, Maya? E cumplit

Ce înseamnă, conform ordonanțelor militare, deplasările scurte

Deplasările scurte, în apropierea locuinței, gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice, ele trebuie realizate în jurul domiciliului/ gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate