Cum poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă

Iată ce pași trebuie să urmezi și de ce instrumente ai nevoie pentru o manichiură perfectă chiar la tine acasă!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Manichiura este un pas din îngrijire peste care nicio femeie nu trebuie să treacă.

Dacă te-ai săturat de prețurile piperate pentru o manichiură „profi” sau dacă programul tău nu îți permite să ajungi la salon, află că poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă! Trebuie doar să urmezi pașii corecți.

Cum să îți pregătești unghiile pentru manichiură la tine acasă

Înaintea aplicării ojelor, este important să îți cureți și să-ti pregătești unghiile pentru ca straturile de ojă să adere cât mai bine. Iată care sunt pașii pentru pregătirea unghiilor de manichiură!

Cum poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă

Cum poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă

[Sursa foto: Pexels]

Curăță unghiile folosind o perie de unghii, apă și săpun. Este important ca unghiile tale să fie perfect curate înainte de a te apuca de manichiura propriu-zisă.

Pilește unghiile în forma dorită. Ai grijă să folosește pila într-o singură direcție pentru a evita ca unghiile tale să-și piardă din rezistență și să se rupă.

Citeste si: 6 pași pentru a construi cel mai bun kit de unghii

Folosește un ulei pentru cuticule și lasă-l să acționeze pentru 5 minute.

După ce uleiul și-a făcut efectul pentru 5 minute, ocupă-te de cuticule. Poți alege să-ți tai cuticulele cu o forfecuță specială sau doar să le împingi cu un bețișor din lemn de portocal.

Important este ca toate instrumentele să fie dezinfectate înainte.

La final, netezește suprafață unghiilor cu o pilă moale, pentru a le uniformiza.

Cum să îți aplici oja pentru o manichiură perfectă la tine acasă

După ce ți-ai curățat și pregătit unghiile, poți trece la pasul următor si poți începe să-ți aplici oja preferată  pe unghii. Iată care sunt pașii!

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Aplică stratul de bază, pentru a te asigura că unghiile tale sunt ingrijite si protejate și că stratul de ojă se va menține cât mai mult timp intact. Aplică un strat subțire și usucă-l în lampa LED sau UV pentru 2 minute.

Aplica două straturi de lac colorat. Primul strat trebuie aplicat subțire și trebuie uscat complet înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.

După ce oja s-a uscat bine pe unghii, este timpul să folosești un strat de acoperire, care va sigila oja aplicată, va asigura un plus de strălucire și unghiile se vor menține perfecte mai mult timp. După aplicare, usucă și ultimul strat în lampa specială.

Ce trebuie să conțină un kit de manichiură

Pentru a obtine o manichiură perfectă la tine acasă, este important să îți achiziționezi toate elementele de care ai nevoie. Iată ce trebuie să conțină un kit de manichiură!

Cum poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă

Cum poți obține o manichiură perfectă chiar la tine acasă

[Sursa foto: Pexels]

1. Exfoliante:

Acest instrument ajută la îndepărtarea pielii aspre și uscate care se acumulează mai ales la nivelul călcâielor. În timp ce piatra ponce oferă un supliment moale, zonele aspre de pe picioare și petele uscate acumulate necesită raclete metalice. Acesta este un pas important în dobândirea unui finisaj neted.

Citeste si: Ce modele de unghii preferă vedetele internaționale

2. Împingătoarele de cuticule:

Ajută la îndepărtarea excesului de cuticule de pe patul unghiei atât la mâini, cât și la picioare. De asemenea, ajută la sigilarea vârfurilor. Deși se preferă o unealtă din metal, pe piață este disponibilă și o versiune mai ieftină din plastic. Iar dacă aveți cuticule moi, puteți folosi o cuticulă din lemn în locul celei metalice.

3. Îndepărtătoarele de cuticule:

Deși acest pas poate fi evitat, o manichiură profesională ar implica aplicarea unui dispozitiv de îndepărtare a cuticulelor. Acest produs ar trebui aplicat înainte de a folosi împingătorul de cuticule. Acesta ajută la înmuierea pielii din jurul unghiei și facilitează procedura de îndepărtare a cuticulelor.

4. Uleiuri și creme pentru cuticule:

Acest produs la îndemână ar trebui să facă cu siguranță parte dintr-un kit de unghii. Folosirea unui împingător de cuticule duce adesea la uscarea pielii și a vârfurilor. Prin urmare, aplicarea de uleiuri (cum ar fi uleiul de semințe de in sau de măsline) sau creme ajută la blocarea umidității pierdute și protejează pielea de orice deteriorare și țesuturile din jurul zonei respective.

5. Bățul de lemn de portocal:

Acest băț multifuncțional poate fi folosit ca împingător de cuticule sau pentru curățarea unghiilor pentru a îndepărta pielea uscată sau orice murdărie de sub unghii. Acest băț la îndemână ar trebui să facă cu siguranță parte dintr-un kit de unghii.

6. Foarfecă de unghii

Deși fiecare casă ar avea cu siguranță una dintre acestea, o foarfecă de tăiat unghiile la îndemână și funcțională este necesară. Tăierea unghiilor din când în când este necesară, pentru a avea unghii sănătoase.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

6 pași pentru a construi cel mai bun kit de unghii

Ce modele de unghii preferă vedetele internaționale

Oja semipermanentă: avantajele și compoziția acesteia

Până la sfârșitul săptămânii 5 zodii își vor îndeplini obiectivele mărețe

Vestea șoc a nopții despre FLORIN PIERSIC. Fiul său a făcut anunțul. Din păcate, e adevărat

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Boala cruntă de care a suferit Regina Elisabeta. Abia acum s-a aflat

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies