Cum poți scădea factura la energie cu 15%

Costurile la facturile de energie electrică pot fi scăzute cu 15% prin noua ordonanță propusă de ministrul Energiei.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat miercuri, 28 septembrie, un proiect de ordonață prin care facturile la energia electrică și gaze naturale pot fi scăzute cu până la 15%. 

Cum poți scădea factura la energie cu 15%

După liberalizarea piaţei de electricitate din România prețurile la energia electrică au explodat, iar după regulamentele europene, autoritățile statului nu au permisiunea de a intervini în formarea preţurilor, însă ministrul Energie

i a venit cu o soluție în ajutorul a aproximativ 13 milioane de români, care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh.

Citeste si: Ministrul Sănătății, scenariu sumbru: ”În octombrie am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi”

În cadrul unei conferințe susținută miercuri, 28 septembrie, Virgil Popescu a vorbit despre un proiect de ordonanță, care va intra în vigoare la 1 noiembrie,  prin care facturile românilor la energie electrică și gaze pot fi compensate.

Cum poți scădea factura la energie cu 15%

Ministrul Energiei, Virgi Popescu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Am prezentat astăzi în Guvern în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze. ”, a anunțat Virgil Popescu.

Ministerul Energiei a explicat cum va funcționa acest ajutor la facturile de energie electrică, și că persoanele care vor beneficia de acestă compensație se vor alege în funcție de consumul de kWh și nu de venituri. 

Această diferenţă de 18 bani pe kWh va fi subvenţionată în totalitate din bugetul statului. De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români. Ce trebuie să înțeleagă românii este că pentru acest tip de ajutor nu trebuie să facă absolut nimic.

Cum poți scădea factura la energie cu 15%

Va apărea în funcție de consumul pe care îl au. Nu se va mai ține cont de veniturile oamenilor, pentru că se presupune că cei care au un consum mediu au și un venit mediu”, a adăugat

ministrul Energiei.

Citeste si: Adrian Oros demisionează din funcția de ministru al Agriculturii

De asemenea, și facturile la gaze naturale vor fi reduse cu 25%. De această măsură vor beneficia 2,3 milioane de gospodării cu un consum anual între 100 și 1.200 de metri cubi pe an.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul de weekend 1-3 octombrie 2021. Bugetul unui nativ suferă mici pierderi

Străzile din centrul Bucureștiului nu vor mai fi pietonale în weekend, din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid

Noi restricții în România, stabilite astăzi! Se decide dacă se intră din nou în lockdown. Klaus Iohannis a convocat ședință la ora 17:30

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies