Cum putem reduce consumul de curent, în condițiile în care au crescut facturile la energia electrică

Cum putem reduce consumul de curent, mai ales acum când facturile la lumină au crescut.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Cum putem reduce consumul de curent, în condițiile în care au crescut facturile la energia electrică și o mulțime de cetățeni au plătit mai mult la lumină.

Cum putem reduce consumul de curent

Au explodat prețurile la energie electrică și de aceea trebuie să fim mai atenți la cosnsumul te energie și să ne informăm mai bine despre cum putem reduce consumul de curent electric.

Citeste si: Prețurile gazelor naturale ar putea să explodeze în această iarnă. Vezi care sunt explicațiile analiștilor

Putem începe a economisi energie electrică prin alegerea unor becuri economice, cu lumină rece, care au o durată de viață mai lungă și consumă mai puțină energie electrică. Totodată este recomandat ca atunci când nu ne aflăm într-o încăpere să nu lăsăm becul aprins.

De asemenea, în încăperile pe care doar le tranzităm, cum ar fi baia, holul sau balconul, putem opta pentru becuri cu senzori de mișcare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

”O nuanță caldă, 2700 de kelvin, Este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești.

Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii”, transmite un electrician, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru a economisi curent trebuie să fim atenți la clasa de consum pe care aparatele electrocasnice o dețin. Trebuie să alegem cu grijă frigiderul și mașina de spălat, dacă nu vrem ca factura la curent să ne usture la buzunare.

Care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult

O mulțime de electrocasnice sunt mari consumatoare de energie electrică. Printre acestea se numără: cuptorul electric și plita, cana pentru încălzit apa, prăjitorul de pâine, dar și aparatele de înfrumusețare, cum ar fi, placa de păr, uscătorul de păr și ondulatorul.

Citeste si: Prețul benzinei a explodat! La ce alte scumpiri să se aștepte oamenii în perioada următoare?

Potrivit specialiștilor, o placă de păr consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led. Un minut în care placa de păr este ținută în priză, reprezintă echivalentul a 8 ore de funcționare a unui bec cu led.

În categoria marilor consumatori de energie electrică se numără și aparatul de aer condiționat. Un astfel de aparat consumă extrem de mult curent, mai ales când este setat să funcționeze la 16, 17 grade. Dacă vreți să reduceți din consumul de energie, indicat ar fi ca aerul condiționat să fie setat pe 23, 24 de grade.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mugur Isărescu, avertisment dur pentru România: ”​Inflația va fi în jur 5,6% la sfârșitul anului”

Prețurile gazelor naturale ar putea să explodeze în această iarnă. Vezi care sunt explicațiile analiștilor

Prețul benzinei a explodat! La ce alte scumpiri să se aștepte oamenii în perioada următoare?

Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de câștiguri financiare mâine!

Medicamentul minune care pune capăt pandemiei! Milioane de oameni îl vor primi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ora de iarnă 2021. Ce s-a întâmplat cu schimbarea orei? Avem ultimele informații

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies