Cum puteți deschide un atelier mecanic respectând șase pași

A fost o perioadă în care, pentru a deschide un atelier mecanic de succes, era suficient să existe cunoștințe temeinice despre mașini.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Acum, este din ce în ce mai important ca cei care iau decizia de a deschide un atelier mecanic să oferite lucruri care să-i diferențieze de concurență.

De exemplu, ar putea folosi echipamente non-manuale care să-i ajute să scurteze timpul de execuție a lucrărilor. Ar putea folosi un elevator auto, un elavator vulcanizare sau un elavator 2 coloane, printre diverse alte instrumente. Iată cei șase pași pe care este bine să-i respectați pentru a înființa un atelier competitiv.

Sfaturi pentru amenajarea unui atelier mecanic diferit față de concurență

1. Definiți serviciile pe care le veți oferi

Serviciile unui atelier mecanic includ schimbarea uleiului și lubrifianți, alinierea și echilibrarea, mecanica generală, repararea motorului, sistemului de frânare, suspensiei, aerului condiționat, țăvii de eșapament, direcției hidraulice, sistemelor de injecție etc.

Înainte, oamenii aveau impresia că mecanicul ar trebui să fie un profesionist de încredere al clientului și să-i rezolve toate problemele legate de mașina sa. Astăzi, atelierele mecanice s-au specializat și ies în evidență doar prin prestarea unor anumitor tipuri de servicii.

2. Alegeți echipamentul 

Numărul lucrătorilor va depinde de serviciile pe care le veți oferi în atelierul vostru mecanic. În general, este esențial să aveți suficienți oameni care să se ocupe de clienți, de sectorul administrativ, de reparațiile mecanice, de echilibrare, aliniere și partea electrică a unei mașini. Pregătirea constantă este vitală, mai ales dacă aveți de gând să vă specializați pe o anumită ramură.

3. Stabiliți locația

Locația este unul dintre factorii determinanți pentru succesul unui atelier mecanic. Trebuie să țineți cont de probleme precum publicul, populația din jur, concurența din regiune, condițiile proprietății și căile de acces. Este interesant să instalați atelierul mecanic în apropierea firmelor ce au legătură cu sectorul mașinilor, cum ar fi dealeri de mașini noi, dealeri de mașini second hand, vulcanizări, spălătorii auto etc.

4. Asamblarea structurii

Un atelier mecanic va avea întotdeauna nevoie, cel puțin, de un garaj cu suficient spațiu pentru a repara mai mult de o mașină la un moment dat și un birou pentru a-și primi proprietarii. În ceea ce privește echipamentele, este importantă o rampa de schimbare a uleiului, presă hidraulică, mașină de sudat, echilibrator computerizat, aparat de echilibrat roțile, elevatoare auto, cric hidraulic pentru cutie de transmisie, mașină de curățat etc.

5. Organizați procesele

Procesele productive ale unui atelier mecanic sunt: ​​serviciul pentru clienți, evaluarea și diagnosticul, repararea vehiculelor și administrarea afacerilor în sine. Pentru această ultimă parte, puteți folosi sistemele de management computerizate.

O caracteristică a unui atelier mecanic este că nu necesită achiziția constantă de materie primă. Trebuie să vă asigurați un stoc de livrări precum uleiuri, lubrifianți, piese de schimb etc.

6. Fiți diferiți

Concurența dintre atelierele mecanice, în special în orașele mari, este uriașă. De aceea, mulți proprietari încearcă să se diferențieze prin specializare.

Pentru a da valoare afacerii, puteți fi un reprezentant al unei mărci, să mergeți după mașină la domiciliul clientului, să efectuați servicii de reparații, personalizare și reglare expresă, să vă specializați în mașini de lux, să investiți în zonele de așteptare ale clienților și alte servicii similare.

Așadar, dacă plănuiți să vă deschideți un atelier mecanic, nu pierdeți din vedere respectarea acestor pași pentru ca afacerea voastră să se dezvolte frumos. Mult succes!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate