Cum puteti preveni aparitia escarelor si a altor afectiuni asociate?

Autor: Amalia Florea

Sănătatea este cea mai de preț avuție, ceea ce înseamnă că trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a o putea păstra pentru o perioadă de timp cât mai lungă. Din nefericire, sunt foarte multe situațiile în care starea de sănătate se degradează ca urmare a stresului cotidian sau din cauza unor motive care dacă sunt analizate mai bine se ajunge la concluzia că nu sunt importante. Pentru a nu ajunge în situația în care trebuie să tratăm problemele medicale trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a le putea preveni.

Realizarea controalelor medicale periodice dar și abordarea unui stil de viață sănătos sunt două condiții pe care fiecare dintre noi ar trebui să le îndeplinească.

Sedentarismul dus la extrem poate conduce la apariția escarelor

Sedentarismul este unul dintre dușmanii sănătății. Din cauza sedentarismului apar multe probleme de sănătate inclusiv escarele. Acestea sunt niște leziuni care apar la suprafața pielii pentru că există o presiune foarte mare care se exercită asupra unei părți a corpului. Această presiune apare ca urmare a unui sedentarism dus la extrem sau în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme de mobilitate. Escarele sunt o afecțiune medicală care dacă nu este tratată într-un mod corespunzător poate conduce la apariția unor grave probleme de sănătate. Ca în cazul oricărei alte afecțiuni medicale, procesul de prevenire al escarelor reprezintă cel mai bun tratament. Din fericire, procesul de prevenire a apariției escarelor nu este un proces greu de realizat.

Schimbarea periodică a poziției este cea mai eficientă soluție împotriva apariției escarelor. Se recomandă ca poziția corpului să fie schimbată cât mai des cu putință pentru ai oferi corpului posibilitatea de a respira și de a se vasculariza într-un mod cât mai corect. Cât mai multă mișcare este un alt sfat care trebuie pus în aplicare de către persoanele care se confruntă cu probleme de mobilitate. În cazul în care acestea nu pot face suficientă mișcare pot apela la o echipă de specialiști care să le ajute în realizarea unor exerciții menite să contribuie la îmbunătățirea
circulației sângelui și la menținerea unui tonus muscular cât mai bun.

Factori care contribuie la dezvoltarea escarelor

Există mai mulți factori care conduc la dezvoltarea escarelor. Cei mai importanți sunt următorii:

- Iritarea pielii ca urmare a fricțiunii dintre piele și articolele vestimentare sau lenjerii de pat.

- Paralizia este unul dintre cei mai frecvenți factori care contribuie la apariția și dezvoltarea escarelor. Persoanele care se află în această categorie de persoane trebuie să acorde o importanță foarte mare procesului care trebuie parcurs pentru a preveni apariția escarelor.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

- Pierderea percepției senzoriale este un alt factor care contribuie la apariția și dezvoltarea escarelor. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune medicală trebuie să nu uite că la perioade scurte de timp trebuie să își schimbe poziția pentru a scădea presiunea care se acumulează în cadrul corpului.

- Proasta circulație a sângelui este o afecțiune medicală care printre altele conduce și la apariția și dezvoltarea escarelor. Realizarea de exerciții menite să îmbunătățească circulația sângelui dar și urmarea unui tratament care are același scop sunt două dintre soluțiile avute la îndemână de către persoanele care se confruntă cu această afecțiune medicală.

- Nu în ultimul rând, deshidratarea și malnutriția este un alt factor care contribuie la apariția acestei probleme medicale. Pentru ca organismul să funcționeze cât mai bine trebuie consumate cât mai multe calorii, vitamine, proteine, minerale, lichide, etc.

Câteva sfaturi care trebuie respectate pentru a fi prevenită apariția escarelor

La fel ca multe alte afecțiuni medicale și escarele pot fi prevenite. Pentru a se întâmpla o astfel de situație este necesară respectarea unor sfaturi, câteva dintre cele mai importante fiind următoarele:

a. Persoanele care au probleme cu mobilitatea trebuie să își schimbe foarte des pozițiile. În cazul în care starea fizică nu le oferă posibilitatea de a se muta singure trebuie apelat la persoane care să se ocupe de această situație.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

b. Mutarea persoanei dintr-o poziție în alta trebuie realizată prin ridicarea acesteia. Alte modalități trebuie să fie evitate pentru că pot favoriza apariția escarelor.

c. Utilizarea echipamentelor medicale care sunt special create pentru persoanele care sunt predispuse la apariția escarelor este un alt sfat care trebuie respectat cu sfințenie de către persoanele care au probleme cu mobilitatea. Pentru ca utilizarea echipamentelor medicale să ofere rezultatele dorite este de preferat ca acestea să fie achiziționate de la o firmă ce comercializează cea mai performantă aparatura medicala.

d. Adoptarea unui regim alimentar bogat din punct de vedere nutrițional este un alt sfat care dacă este respectat ajută la prevenirea apariției escarelor.

Aparatura medicală trebuie să fie achiziționată doar din locații care sunt specializate în acest sens

Dacă locația din care se dorește achiziționarea aparaturii medicale este specializată în comercializarea echipamentelor medicale, producătorii acestor echipamente, varietatea de produse comercializată dar și rapiditatea cu care acestea sunt livrate sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie să fie analizate pentru a identifica care este cea mai potrivită firmă de la care se pot achiziționa echipamente medicale premium. Calitatea acestora trebuie să fie cel mai important aspect avut în vedere atunci când sunt analizate ofertele din piața de specialitate. Având în vedere că acestea ne oferă posibilitatea de a putea trăi în condiții cât mai bune din punct de vedere medical nu trebuie făcut rabat de la calitate chiar dacă este necesară plata unor sume de bani care de multe ori nu sunt mici.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Când începe Postul Paștelui 2023. E cel mai greu post din an și nu mulți îl pot duce la sfârșit

Summer Well 2023: Ce artiști internaționali au fost anunțați pentru a 12-a ediție! Cap de afiș sunt Florence + The Machine

Cum se ține corect Postul Paștelui. Ce ai voie să faci și ce e interzis în Postul Mare

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies