Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici neapărat înainte să le mănânci

Roșii toxice, cum le recunoști?

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cum recunoști roșiile toxice.
Cum recunoști roșiile toxice.


In articol:

Roșiile pot fi toxice și îți pot pune în pericol sănătatea.

Roșiile sunt foarte îndrăgite de români și consumate atât în sezon, cât și în extrasezon. Trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când le tai, dacă vrei să le consumi fie ca atare, fie în diverse preparate. Sunt roșii care pot fi toxice pentru organismul uman. Nu toate tomatele pe care le găsești la piață sau pe rafturile supermarketurilor sunt bune de consum.

Cum recunoști roșiile toxice. Ce trebuie să verifici

Mai ales în extrasezon, agricultorii folosesc diverse substanțe de coacere sau de colorare, pentru ca tomatele să devină roșii mai devreme decât s-ar întâmpla în mod natural. Cum recunoști o roșie toxică? Specialiștii spun să o tai pe jumătate și să o analizezi. Alveolele în care se află semințele trebuie să aibă aceeași dimensiune, să nu fie una mai mică și alta mai mare. Sucul din interiorul roșiei nu trebuie să fie vâscos. Dacă are o consistență vâscoasă, acesta este semn că a fost crescută cu multe chimicale și substanțe de coacere.

Roșii toxice. Cum recunoști roșiile toxice pentru organism. Un alt detaliu de care trebuie să țineți cont la o roșie este acela că nu trebuie să aibă vinișoare alb-verzui. Acesta este un semn că semințele din interior au început să încolțească și pot acumula o substanță toxică pentru organism: solanină.

Cum recunoști roșiile toxice.
Cum recunoști roșiile toxice.
 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Roșiile sunt tratate în special dacă sunt aduse din export și trebuie să reziste pe durata transportului pe distanțe lungi. În mod normal o roșie rezistă cel mult 10 zile după ce a fost culeasă, dar în funcție de tratamentul primit poate ține chiar și 6 luni.

Roșii toxice. Solanina secretată de semințele care încep să încolțească pot duce la deshidratare sau chiar insuficiență renală.

"Fenomenele sunt în special digestive, manifestate prin grețuri, vărsături, colici abdominale și scaune", a declarat dr Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Citeste si: Fructe și legume pline de pesticide! Ce sfaturi dau autoritățile

Citeste si: Avantajele consumului de suc de roșii. Ce beneficii aduce

Citeste si: Merele, pericol pentru sanatate! Le mai consumi dupa ce citesti asta?

"Fenomenul nu este singular. Se întâmplă frecvent la roșii, dar și la alte specii: castraveți, pepene, măr. Condițiile de mediu, condițiile în care sunt păstrate, din cauza trecerii bruște de la o temperatură scăzută la o temperatură ridicată, sămânța iese practiv din stadiul acela de latență și intră în proces de germinare", a spus și Radu Șumalan, profesor la USAMVB Timișoara, pentru Știrile PRO TV.

Citeste si: Telina toxica: cum iti dai seama cand devine telina toxica. Cand nu trebuie sa o mai mananci

Cum recunoști roșiile care au fost forțate să se dezvolte și să se coacă:

- codița este uscată;
- codița este lemnoasă;
- în interiorul roșiei, pe pulpă, apare un cerc alb.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum pregătești o pizza de post

Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare

Piure de cartofi. Unde greșești când îl prepari

Vrei să devii vegan? Ghidul tău util pentru a face primii pași

La 62 de ani, cea mai operată femeie din lume arată ca o elevă de liceu! Și-a operat până și pielea de pe mâini...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies