Cum reușesc proprietarii de case să-și gestioneze apa în mod responsabil?

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Majoritatea proprietarilor de case și vile sunt conștienți de importanța unui sistem septic pentru gestionarea apei în mod responsabil. De asemenea, în ziua de azi, cei care au proprietăți rezidențiale știu deja că sistemul septic este unul dintre cele mai importante elemente funcționale ale unui asemenea spațiu.

Prin urmare, întreținerea unui sistem de fosă septică este esențială, pentru a asigura longevitatea lui în timp.

Alegerea unor astfel de sisteme se face după clasicele criterii: calitate/preț, însă uneori se optează direct pentru un model care este foarte popular în ziua de azi, cum ar fi fosa septică ecologică din polietilenă. Această f osă septică de pe apa-gaz-canalizare.ro oferă anumite avantaje și de asta probabil este atât de apreciată în ziua de astăzi:

· Este rezistentă în timp, are greutate redusă comparativ cu fosa septică realizată din beton

· Nu este casantă, nu are suprafața cu rugozitate mare

· Necesită o întreținere minimă, este foarte ușor de curățat, deci și consumul de apă pentru eliminarea depunerilor va fi mult redus.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Supraîncărcarea fosei septice

Unii proprietari fac greșeala de a supraîncărca fosa septică, iar asta poate aduce neplăceri. De exemplu, uneori, în astfel de situații, sistemul de drenaj al fosei septice se poate înfunda cu acele materii solide care nu sunt descompuse suficient de rapid. Toată apa care iese din casă (apa de la bucătărie, toaletă, chiuveta de la baie, duș sau mașina de spălat rufe) trece prin sistemul septic.

Pentru a preveni această problemă, ei trebuie să reducă consumul de apă, sau în orice caz să nu dubleze cantitatea de apă consumată în mod normal la o casă. Este important să țină cont de acest aspect și deci, de a preveni risipa de apă.

De asemenea, pentru a-și proteja sistemul septic, ei pot reduce cantitatea de apă care intră în acest rezervor. Acest lucru se poate face prin economie de apă în timpul spălării vaselor, spălării pe mâini sau pe dinți.

Ei pot de exemplu închide robientul când folosesc doar lichidul de vase, când își săpunesc mâinile, sau când se spală pe dinți. Nu este neapărat nevoie să lase robinetul să curgă tot timpul, astfel apa nu va fi irosită. Și dușul rapid poate ajuta foarte mult la reducerea consumului de apă, comparativ cu baia în cada plină cu apă, în fiecare seară.

Eliminarea grăsimilor

Grăsimile pot produce anumite probleme foselor septice. Ele pot crea straturi de spumă pe suprafața rezervoarelor și chiar pot favoriza apariția blocajelor. Pentru ca fosa septică să fie un sistem sănătos și durabil în timp, este indicat să se evite aruncarea grăsimilor și uleiurilor (ce provin de la gătit, de la oale și tigăi) în sistemul de canalizare, în apele uzate.

Pentru a îmbunătăți performanța fosei septice este necesară întreținerea corespunzătoare a acesteia. Proprietarii pot folosi tratamente biologice de calitate pentru fosa septică, care elimină mirosurile, prelungesc durata de viață a rezervorului, mai ales în ceea ce privește sistemul de evacuare și de scurgere.

În fosele septice, apele menajere sunt evacuate în puțuri absorbante, după ce întâi au fost parțial limpezite. Nămolul care se depune în partea inferioară a fosei fermentează timp de aproximativ 6 luni și se transformă chimic, iar în cele din urmă ajunge la mineralizare. El va fi îndepărat prin vidanjare. Mirosul degajat de fosa septică apare de la gaze, amoniac, hidrogen sulfurat, bioxid de carbon și metan. Pentru a preveni mirosurile neplăcute este necesară aerisirea fosei, dar și tratamente biologice.

Fosa septică este foarte utilă, dar asta nu înseamnă că în ea se poate arunca orice. Dacă nu se respectă această regulă, în ea se pot acumula deșeuri care se pot înfunda în stratul de nămol și care apoi vor împiedica scurgerea corespunzătoare a fosei septice.

Bacteriile care se acumulează în rezervor și care au rolul de a descompune deșeurile din sistemul septic, pot fi distruse de deșeurile acumulate în timp. În acest fel, rezervorul poate fi mai puțin eficient, el se poate înfunda în mod frecvent cu noroi și nămol. Recomandat este să nu se arunce hârtii și șervețele umede în toaletă, uleiuri și grăsimi de natură animală sau vegetală în apa uzată.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Moarte învăluită în mister! Un tânăr și iubita însărcinată au murit în mod inexplicabil: „Cât de nedreaptă poate fi lumea asta”

În această seară, de la ora 20:00, in emisiunea “O nouă șansă”, „Triunghiul amoros”! După ce și-a înșelat soția, Marius face totul pentru a o recuceri

Horoscopul zilei, 25 septembrie 2021. Nativii din zodia Vărsător fac o nouă cucerire

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies