Cum să aveți grijă de ochelari de soare în 5 pași

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ochelarii de soare sunt un obiect esențial pentru majoritatea oamenilor. O modalitate extraordinară de a vă proteja împotriva razelor UV, a strălucirii și de a arăta bine în același timp. Dar, dacă nu aveți grijă de ochelari de soare, aceștia se pot zgâria, deforma, îndoi și sparge.

Pentru ca ochelarii dvs. să arate mai noi pentru mai mult timp, iată o scurtă trecere în revistă a modului de întreținere a ochelarilor de soare. Câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să vă asigurați că ochelarii dvs. de soare preferați vor rezista mult timp. 

Nu așezați ochelarii de soare în vârful capului

Soarele s-a ascuns după nori, ați intrat în casă sau vreți să vă uitați mai de aproape la poza pe care tocmai v-a făcut-o prietenul dvs. Există o grămadă de motive pentru a da jos o o pereche de ochelari de soare în timpul zilei.

Tentația este să îi ridicați pur și simplu și să îi așezați în vârful capului. Cu toate acestea, în timp, acest lucru întinde ramele, pune presiune pe ace de braț și, în general, îndoaie lucrurile din formă. Veți constata că ochelarii vă alunecă de pe față ca și cum ar fi prea mari. Este mult mai bine să îi agățați de gulerul tricoului în caz de nevoie sau să îi ascundeți în siguranță într-o husă.

Citeste si: „Îmi place să greșesc”. Jador, indecis între fosta și actuala iubită- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Aveți grijă de ochelari de soare păstrându-i într-o husă

Cele mai multe mărci bune de ochelari de soare fie își vor livra ochelarii într-o husă sau într-o cutie.

Folosiți-o. O mulțime de oameni își păstrează husa într-o traistă acasă. Puneți-o fie în mașină, unde va fi folosită mai mult, fie în geanta preferată pe care o luați mereu cu voi. Evident, husele structurate oferă cea mai bună protecție, mai ales în fundul genților cu chei, telefoane și balsam de buze uitat mai vechi decât timpul însuși.

Evitați să puneți ochelarii de soare pe bordul mașinii

Mașinile pot deveni ale naibii de fierbinți în bătaia soarelui, iar tabloul de bord este un ring de dans torid în lumina orbitoare. Ramele din plastic se vor deforma la primul semn de creștere a temperaturii. Chiar și ramele premium din acetat se vor îndoi în timp dacă sunt supuse în mod constant la expunerea la căldură. Este mult mai bine să vă păstrați ochelarii în siguranță într-o husă din consola centrală sau, în cel mai rău caz, în acel mic spațiu din fața schimbătorului de viteze.

Curățați ochelarii de soare cu o cârpă moale

Cu toții o facem: ne curățăm ochelarii de soare cu tricourile. În funcție de cât de curat este acel material și de cât de moale sau aspru este, s-ar putea să faceți mai mult rău decât bine- mai ales în timp. Dacă vă puteți abține, păstrați o cârpă moale în husa de ochelari de soare pentru momentele în care aveți nevoie de puțină strălucire. Din nou, majoritatea mărcilor bune de ochelari vor include o cârpă atunci când primiți noile rame.

Alegeți ochelari de soare premium care nu se zgârie ușor

Viața este dură. Nu puteți fi mereu vigilent 100% din timp și, în cele din urmă, ochelarii dvs. vor primi câteva lovituri, se vor lovi de nisip sau poate chiar vă veți așeza pe ei. Cel mai bun mod  de a vă asigura că ochelarii dvs. de soare durează este să îi alegeți pe cei confecționați din materiale de calitate, cum ar fi sticla minerală, deoarece este de 12 ori mai rezistentă la zgârieturi decât lentilele obișnuite din plastic. Cadrele din acetat, Grilamid elvețian sau rame metalice durabile sunt, de asemenea, esențiale. Dacă vă puteți permite, merită investiția.

Deci, pe scurt, aveți grijă de ochelarii de soare, păstrându-i într-o husă și curățând lentilele cu o cârpă moale (nu cu tricoul). Evitați bordurile mașinilor din cauza deformării din cauza căldurii și nu vă sprijiniți ochelarii de soare pe creștetul capului, deoarece se vor deforma. În cele din urmă, căutați opțiunile cu lentile din sticlă minerală, deoarece sunt semnificativ mai rezistente la zgârieturi decât orice alt material pentru lentile.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Categoria de români care beneficiază de cea mai mare creștere salarială de la 1 iulie

El este cel mai bogat rom din Anglia! "M-am născut într-o rulotă, iar acum sunt miliardar" Din ce-a putut să facă bani bărbatul

Top județe cu cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională 2022

3 zodii vor da garantat lovitura. Se vor îmbogăți

Rusia și-A RETRAS TRUPELE! Anunțul șoc venit chiar acum: Este un semn de bunăvoință

Urina umană, folosită ca îngrășământ în diferite culturi! Care sunt rezultatele experimentului

Meghan Markle, anchetată! Lovitură în plin pentru Prințul Harry

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies