Cum să cumperi o mașină de spălat inteligentă

Autor: Amalia Florea

Când ne gândim la o mașină de spălat inteligentă, probabil ne imaginăm un model care să ne spună „unde vei pune această haină de lână, că va fi prea mică pentru tine, ținând cont de temperatura la care vrei să o speli?” sau „Nici măcar să nu te gândești să speli o haină de mătase la 60 de grade!” sau „În niciun caz, șoseta aceea roșie îți va strica rufele!”.

Într-adevăr, acesta ar fi un aparat cu adevărat inteligent, cel puțin în ceea ce privește spălarea. Din păcate, însă, mașinile de spălat inteligente sunt încă departe de acest scenariu.

În schimb, o mașină de spălat inteligentă oferă o serie de avantaje foarte interesante în spălare, eficiență energetică și control. Dacă te gândești să cumperi o mașină de spălat inteligentă, în acest ghid de cumpărare vei găsi recomandări și la ce te poți aștepta de la ele.

O mașină de spălat inteligentă, dar... cât de inteligentă?

Baza unei mașini de spălat inteligente este conectivitatea, care ne permite să aflăm din aplicația corespunzătoare când spălarea s-a încheiat, să o întrerupi sau să o activezi după bunul plac. După cum poți vedea, acestea sunt funcții foarte simple, dar extrem de utile.

Unele aparate acceptă și programarea, astfel încât să le putem configura pentru a începe spălarea la un anumit moment, astfel încât, de exemplu, să se termine chiar când ajungem acasă.

Astfel, nici nu auzim procesul de spălare și nici nu lăsăm hainele umede în tambur.

Datorită faptului că sunt conectate într-un fel, anumiți producători oferă posibilitatea de a face mașina de spălat un model mai complet, adăugând noi programe de spălare, pur și simplu descărcându-le.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Este comun ca aceste interfețe să iasă în evidență prin simplitatea și ușurința de utilizare, lucru care are legătură atât cu progresul limitat al statutului lor de inteligent, cât și cu faptul că o mașină de spălat este un aparat pe care toată familia îl va folosi.

Dacă sunt compatibile și cu asistenții vocali (în general cu Google Assistant și Alexa), le putem integra în ecosistemul casei noastre și putem efectua unele dintre aceste sarcini prin voce.

De aici, este obișnuit ca cele mai complete modele (care sunt de obicei cele conectate) să vină cu anumite caracteristici „inteligente”. Cele mai frecvente sunt:

  • Control de la distanță a parametrilor de spălare, cum ar fi programele, temperatura sau cantitatea de detergent.
  • Gestionarea automată a timpului, a programului, a cantității de detergent și a centrifugării în funcție de greutatea și tipul articolelor de îmbrăcăminte inserate, astfel încât spălarea și consumul de energie să fie optimizate
  • Autodiagnostic și întreținere. Acestea oferă informații despre starea mașinii de spălat, cu rapoarte de erori, deteriorarea pieselor și oferă posibilitatea de a contacta serviciul tehnic.
  • Vizualizezi consumul de energie.

Dincolo de conectivitate

În afară de conectivitate, atunci când cumpărăm o mașină de spălat, vom lua în considerare o serie de considerații precum:

Integrată sau independentă. În timp ce primele sunt puțin mai compacte pentru a se potrivi în interiorul dulapurilor de bucătărie, cele din urmă pot fi folosite atât pentru montarea în bucătărie, cât și pentru a fi instalate independent într-o baie sau spălătorie, atâta timp cât au accesul corespunzător la apă.

Încărcare frontală sau superioară. Deși cele cu încărcare frontală sunt cele mai frecvente, dacă avem un spațiu restrâns, ne-ar putea interesa o mașină de spălat cu o încărcare superioară. Desigur, accesul la tambur de sus necesită ca acea parte să fie liberă. În plus, mașinile cu încărcare superioară suportă o sarcină mai mică, sunt mai puțin puternice, dar sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic.

Capacitatea de încărcare, măsurată în kilograme. Aici este esențial să știm pentru câte persoane și cât de des vom spăla rufe sau chiar dacă intenționăm să spălăm frecvent articole voluminoase, cum ar fi plăpumi. Modelele cu capacitate mai mare implică o investiție mai mare, dar ai putea economisi energie și apă spălând imediat ce ai nevoie.

Viteza de centrifugare. Este măsurată în rotații pe minut și este utilizată pentru a extrage apa din țesături prin centrifugare, ceea ce permite o uscare mai rapidă ulterior. Minimul este de 600 rpm, deși recomandarea este să pariezi pe modele de la 1.000 rpm în sus.

Eficiența energetică. Deși nu este un aparat care funcționează întotdeauna ca frigiderul, este unul dintre marii consumatori de energie. Cele mai eficiente modele sunt de obicei mai scumpe, dar, ținând cont de utilizarea lor, de impactul lor pe factură și de durabilitatea lor, merită să pariezi pe modelele A+++. Îți recomandăm, în acest sens, o mașină de spălat Arctic.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

LIVE STREAM "Doctorul minune", miercuri, 20 octombrie 2021. Aici poți să vezi LIVE noul episod din serial

Pe ce dată e Sfântul Andrei 2021? Tradiții și obiceiuri care se respectă de Sf Andrei

Serial Adela, joi, 21 octombrie 2021. Explodează bomba în familia Andronic, după ce Mona a fost otrăvită și a pierdut copilul. Apar informații neașteptate

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies