Cum să cumperi un automobil în mod cât mai avantajos?

Mașina este pentru tot mai mulți români o necesitate absolută.

Autor: Amalia Florea

De existența unei mașini (sau chiar a cel puțin două mașini în familie) poate depinde starea economică a gospodăriei (slujbele persoanelor majore), partea educațională (mersul copiilor la grădiniță, școală, liceu) și partea socială. Și asta pentru că foarte mulți români aleg să nu mai locuiască neapărat în proximitatea zonelor de interes major. Spre exemplu, pot locui în cartiere de la marginea marilor orașe, în localități învecinate, în mediul rural etc.

De asemenea, tot mai multe slujbe necesită mobilitate, iar automobilul este soluția salvatoare.

Banii sunt importanți pentru oricine, deci decizia achiziționării unei noi mașini în familie trebuie cântărită cu atenție. O mașină nouă sau una second hand? Un automobil cu plată totală, în leasing sau în rate la bancă? Să fie o mașină de oraș sau una mai voluminoasă, poate chiar un SUV? Variante există foarte multe, dar analizând avantaje și dezavantaje pentru fiecare opțiune, se poate ajunge la soluția cea mai bună. Scopul: să cumperi mașina perfectă, la preț cât mai avantajos.

Varianta de auto second hand este ispititoare la prima vedere, dar vine și cu riscuri asociate. Orice mașină uzată poate avea defecte ascunse sau slăbiciuni care se manifestă în timp. Dacă se merge totuși pe ideea cumpărării unei mașini rulate, este important să fie ales un dealer de încredere, să fie realizată plata în mod legal, cu factură, având astfel și o garanție chiar și pe termen foarte scurt.

Marele avantaj al soluției sh este desigur prețul, însă există multe cazuri în care, în anii imediat următori, apar defecțiuni majore, necesitatea de service și înlocuire piese, ceea ce duce prețul real al mașinii la o valoare mult superioară.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Poate fi astfel mai avantajos să cumperi o mașină nouă.

Este ideal să consulți online ofertele dealerilor și cel mai probabil vei găsi inclusiv prețuri promoționale la automobile noi de la mărci de

top. Alege o mașină potrivită pentru tine sau/ și familia ta, gândește practic și în perspectivă. Spre exemplu, un cuplu tânăr ar putea să nu opteze pentru o mașină sport, ci pentru una de familie, gândindu-se dacă în curând vor aparea și copiii.

De mare ajutor poate fi și celebrul program rabla auto. Prin Programul Rabla, Guvernul României susține înnoirea parcului auto din țara noastră. Este mai mult decât o măsură socială și economică, o decizie în favoarea protejării mediului înconjurător. Se acordă o primp de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. De obicei, dealerii auto vin cu oferte corelate cu Rabla, propunând prețuri speciale.

În contextul Rabla 2021, cei de la Renault, prin dealerul Serus, promovează programele Rabla Clasic (pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In) și Rabla Plus (pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in). De altfel, cumpărarea de automobile electrice sau hibrid Plug-In este încurajată în mod susținut în Uniunea Europeană și poate fi o opțiune de analizat pentru o achiziție avantajoasă pe termen lung.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Doctorul minune”, Ferman, Beliz si Adil fac front comun pentru a salva viata unei fetite

Horoscop Chinezesc 21 septembrie 2021. Previziuni astrale pentru toate cele 12 zodii din zodiacul chinezesc

Horoscopul zilei, 21 septembrie 2021. Un nativ întâlnește dragostea adevărată

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Anunț cutremurător despre Alexandru Arșinel. Veste extrem de tristă despre marele actor

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

TRAGEDIA CARE A ȘOCAT ROMÂNIA. Uciși fulgerător de varianta Delta

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies