
In articol:
- Cea mai bună supă cremă de conopidă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Care este secretul pentru un preparat delicios
Supele cremă nu sunt doar ușoare de digerat și bune, dar și sățioase și foarte sănătoase. Pe lânga asta, supele sunt cel mai bun aliat în zilele geroase, leneșe sau extenuante, din simplul motiv că este gata în câteva minute.
Cea mai bună supă cremă de conopidă
Ingrediente
1 conopidă de 500-600 de grame
250 de grame cartofi
1 ceapă mărișoară (100 de grame)
1 cățel de usturoi
1 linguriță de ulei de măsline
25 de grame de unt cu 82% grăsime
150 de grame de smântână cu minimum 25% grăsime
sare și piper alb măcinat
opțional, baza lichidă a supei cremă de conopidă poate fi o supă concentrată
de pui sau de legume, în loc de cei 1,5 litri de apă folosiți în rețetă
crutoane, verdeață tocată după gust pentru servire
Mod de preparare
1. Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie cuburi. Ceapa se curăță și se taie peștișori iar usturoiul se toacă mărunt. Conopida se desface în buchețele și se spală bine.
2.
Se încinge pe foc mediu o cratiță cam de 3-4 litri. Se adaugă uleiul de măsline, apoi untul. Uleiul se adaugă pentru a ridica punctul de fumegare al untului, evitând arderea acestuia. Se așteaptă să se topească untul complet apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se presară un praf de sare, se reduce focul la mic și se călește ceapa timp de 6-7 minute, amestecând constant, până se înmoaie bine.Citeste si: 6 rețete delicioase de supe cremă de ciuperci
3. După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă conopida și cartofii în oală. Se adaugă apă caldă (sau supă de pui sau de legume) atât cât să acopere legumele. Se acoperă cu capacul și se fierb legumele timp de 20-25 de minute, cât să se înmoaie bine.
4. Supa cremă de conopidă se poate pasa cu blenderul de mână sau cu un blender static. În lipsa ambelor, se poate trece prin sită, obținând o textură omogenă și fină.
5. Se pune smântâna într-un castron încăpător și se bate cu telul în formă de pară cu 2 linguri de apă rece, cât să se fluidizeze. Se adaugă un polonic din supa fierbinte și se amestecă bine cu telul. Se adaugă rând pe rând câte un polonic de supă cremă fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, până când amestecul din castron se înfierbântă bine.
6. Se toarnă amestecul cu smântână din castron peste restul de supă și se amestecă până se omogenizează. Se asezonează acum supa cu sare și piper alb după gust.
Care este secretul pentru un preparat delicios
Supacremă presupune pasărea tuturor legumelor fierte, deci nu este un proces greu de executat. Astfel, iată câteva trucuri prin care să faci supa cremă perfectă.
Citeste si: Cea mai bună supă cremă de legume. O poţi face cu legume proaspete de primăvară
- După ce ai fiert și pasat foarte fin legumele, vei avea nevoie de supa în care au fiert, pentru a subția crema. Legumele pasate au textura unui piure destul de gros, de aceea, ai nevoie de o baza lichidă pentru a o subția.
- Dacă vrei că supa ta să aibă o textură elegantă, dar și un gust special și aromat, adaugă un cubuleț de unt, după ce ai ajuns la textura dorită.
- Smântâna este ideală pentru a echilibra gustul supei, însă nu se adaugă niciodată în oală, ci doar în farfurie, în momentul servirii. Dacă adaugi smântână în toată supa, riști să se acrească foarte repede și să nu mai poată fi consumată în următoarele zile.
Surse: lauralaurentiu.ro, acasa.ro