Cum să faci cea mai bună supă cremă de conopidă

Nu poți da greș niciodată cu o supă cremoasă și delicioasă. Mai ales dacă este făcută dintr-o legumă de sezon, preferată!

supa crema de conopida
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Supele cremă nu sunt doar ușoare de digerat și bune, dar și sățioase și foarte sănătoase. Pe lânga asta, supele sunt cel mai bun aliat în zilele geroase, leneșe sau extenuante, din simplul motiv că este gata în câteva minute.

Mai jos vă prezentăm o rețetă de zile mari, o supă cremă de conopidă, extraordinar de sănătoasă!

Cea mai bună supă cremă de conopidă

Ingrediente

1 conopidă de 500-600 de grame
250 de grame cartofi
1 ceapă mărișoară (100 de grame)
1 cățel de usturoi
1 linguriță de ulei de măsline
25 de grame de unt cu 82% grăsime
150 de grame de smântână cu minimum 25% grăsime
sare și piper alb măcinat
opțional, baza lichidă a supei cremă de conopidă poate fi o supă concentrată de pui sau de legume, în loc de cei 1,5 litri de apă folosiți în rețetă
crutoane, verdeață tocată după gust pentru servire

Mod de preparare

1. Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie cuburi. Ceapa se curăță și se taie peștișori iar usturoiul se toacă mărunt. Conopida se desface în buchețele și se spală bine.

2.

Se încinge pe foc mediu o cratiță cam de 3-4 litri. Se adaugă uleiul de măsline, apoi untul. Uleiul se adaugă pentru a ridica punctul de fumegare al untului, evitând arderea acestuia. Se așteaptă să se topească untul complet apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se presară un praf de sare, se reduce focul la mic și se călește ceapa timp de 6-7 minute, amestecând constant, până se înmoaie bine.

Citeste si: 6 rețete delicioase de supe cremă de ciuperci

3. După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă conopida și cartofii în oală. Se adaugă apă caldă (sau supă de pui sau de legume) atât cât să acopere legumele. Se acoperă cu capacul și se fierb legumele timp de 20-25 de minute, cât să se înmoaie bine.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

4. Supa cremă de conopidă se poate pasa cu blenderul de mână sau cu un blender static. În lipsa ambelor, se poate trece prin sită, obținând o textură omogenă și fină.

5. Se pune smântâna într-un castron încăpător și se bate cu telul în formă de pară cu 2 linguri de apă rece, cât să se fluidizeze. Se adaugă un polonic din supa fierbinte și se amestecă bine cu telul. Se adaugă rând pe rând câte un polonic de supă cremă  fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, până când amestecul din castron se înfierbântă bine.

6. Se toarnă amestecul cu smântână din castron peste restul de supă și se amestecă până se omogenizează. Se asezonează acum supa cu sare și piper alb după gust.

Care este secretul pentru un preparat delicios

Supacremă presupune pasărea tuturor legumelor fierte, deci nu este un proces greu de executat. Astfel, iată câteva trucuri prin care să faci supa cremă perfectă.

Citeste si: Cea mai bună supă cremă de legume. O poţi face cu legume proaspete de primăvară

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

- După ce ai fiert și pasat foarte fin legumele, vei avea nevoie de supa în care au fiert, pentru a subția crema. Legumele pasate au textura unui piure destul de gros, de aceea, ai nevoie de o baza lichidă pentru a o subția.

- Dacă vrei că supa ta să aibă o textură elegantă, dar și un gust special și aromat, adaugă un cubuleț de unt, după ce ai ajuns la textura dorită.

- Smântâna este ideală pentru a echilibra gustul supei, însă nu se adaugă niciodată în oală, ci doar în farfurie, în momentul servirii. Dacă adaugi smântână în toată supa, riști să se acrească foarte repede și să nu mai poată fi consumată în următoarele zile.

Surse: lauralaurentiu.ro, acasa.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

5 mâncăruri de post sănătoase și delicioase

Ce să faci dacă îți este frig. 7 metode eficiente prin care poți să te încălzești

Top 9 filme de groază de pe Netflix. Trebuie să le adaugi neapărat în listă

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies