
In articol:
Checul este una dintre cele mai apreciate prăjituri în întreaga lume. Unde mai pui că se realizează ușor, prin simpla amestecare a ingredientelor. Iată de ce produse ai nevoie pentru un chec cu cacao pufos chiar la tine acasă!
Chec pufos cu cacao| Chec marmorat
Checul sau „prăjitura pe care o poate face oricine” este una dintre cele mai gustoase și simple prăjituri. Astfel, checul poate fi realizat atât de bucătarii iscusiți, cât și de pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei. Iată lista cu ingredientele necesare, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri de ulei
- 6-7 linguri de făină
- 6-7 linguri de zahăr
- esență de rom
- un plic praf de copt
- unt (pentru uns forma)
- 4 linguri de cacao
Cum să faci cel mai pufos și gustos chec cu cacao chiar la tine acasă
Mod de preparare:
Separați albușul de gălbenuș, apoi albușurile le bateți împreună cu un praf de sare până se întăresc și arată ca o bezea. Separat gălbenușurile se bat cu uleiul, care este adăugat treptat, ca la maioneză. Peste bezea adăugați apoi amestecul de gălbenușuri, bătând în continuare cu mixerul la o viteză mică. Făina o amestecați cu praful de copt și o puneți peste compoziție.
Ungeți cu puțin unt o tavă, apoi o tapetați cu făină și adăugați amestecul alb cu cel de cacao pe rând pentru a crea efectul de chec marmorat. Tava cu chec o puneți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, până se rumenește, timp de 40-50 minute, apoi încercați cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt.
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Trucuri pentru un chec de nota zece
- Respectă cu sfințenie cantitățile de ingrediente cerute.
- Ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel puțin o oră înainte să începi să prepari checul.
- Folosește ouă proaspete.
- Alege cu mare grijă recipientul de coacere. În cazul în care ai multă compoziție, o tavă mică îți va pune bețe în roate și riști ca prăjitura să rămână necoaptă la mijloc.
- Verifică dacă cuptorul degajă uniform căldură și dacă se încălzește suficient.
- Evită să deschizi ușa cuptorului prea des după ce introduci checul.
- Scoate checul din tava în care a copt abia după ce s-a răcit complet.