
In articol:
- Rețetă de chiftele de post
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Cu ce garnituri poți să mănânci chifteluțele de post
- Orez cu curry
- Garnitură din spanac
- Legume la tigaie
Perioada postului poate fi dificilă pentru credincioșii care rămân fără idei de preparate care să nu conțină carne, ouă și lactate, iar în curând începe Postul Paștelui. Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox.
Citeste si: Cum să pregătești cea mai bună ciulama de ciuperci de post
Un preparat căruia românii îi duc dorul în post sunt bine-cunoscutele chiftele, dar trebuie să știți că puteți pregăti cele mai gustoase chiftele și în varianta de post, printr-o rețetă rapidă și gustoasă!
Chiftele de post
Rețetă de chiftele de post
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru cele mai bune chiftele de post și cum le puteti prepara!
Ingrediente:
- doi cartofi
- o legătură de pătrunjel
- un praf de sare
- o lingură de ulei
- un praf de boia
- două cepe
- un praf de piper
- o cană de ciuperci
- două linguri de orez
- trei linguri de făină
Mod de preparare:
Curăţați cartofii, spalăți-i bine şi puneți-i la fiert pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt pătrunși suficient (puteți verifica dacă sunt destul de fierți înțepându-i cu o furculiță). Separat, fierbeți orezul, iar într-o tigaie căliți ceapa în puţin ulei.
Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Se condimentează după gust cu boia, sare și piper.
Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc simple sau alături de o garnitură.
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
Cu ce garnituri poți să mănânci chifteluțele de post
Dacă nu știi cu ce să servești chifteluțele sau te-ai săturat de clasicele garnituri precum murăturile sau cartofii fierți, iată câteva idei rapide și gustoase pentru garnituri de post!
Citeste si: 5 rețete de post rapide și simplu de preparat
Orez cu curry
Orez cu curry
Ingrediente:
3/4 orez sălbatic sau simplu
4 linguri de mazăre congelată
o bucată de unt
2 lingurițe curry
sare după gust
Mod de preparare:
Pune la fiert orezul și mazărea împreună cu două căni mari de apă și puțină sare. Adaugă într-o tigaie încinsă puțin ulei, iar după ce au fiert orezul și mazărea călește-le câteva minute. Adaugă curry-ul și sare după gust. Toată rețeta durează circa 10-15 minute, iar rezultatul este delicios!
Garnitură din spanac
Spanac
Ingrediente:
1 kg spanac
3 linguri faină
1 capatana de usturoi
1 ceapă
Condimente
Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro
Mod de preparare:
Alege frunzele de spanac, spală-le bine și pune-le la fiert în apă fierbinte, pentru câteva minute. Cât fierbe spanacul, curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt.
Scoate spanacul, pune-l într-o sită pentru a-l strecura și apoi toacă-l mărunt. Într-o tigaie încinsă adaugă ulei, ceapa tocată și câteva lingurițe de făină. Când s-a rumenit ceapa, adaugă și spanacul. Treptat, pune puțină apă. Lasă totul la fiert aproximativ 10 minute și condimentează după gust.
Legume la tigaie
Ingrediente:
2 morcovi
1 dovlecel
1 vânătă
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
3 linguri ulei de masline
1 linguriță semințe de susan
3 lingurițe sos worcestershire
sare
piper
Mod de preparare:
Taie legumele în bețisoare lungi și subțiri. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește morcovul pentru 5 minute, apoi adaugă restul de legume și amestecă. Condimentează totul cu sare și piper, după adaugă sosul și lasă totul la călit pentru încă 2-3 minute. La final, presară semințele de susan.