Cum să faci cele mai bune chiftele de post

Iată rețeta perfectă pentru chiftele de post și garniturile cu care le poți servi!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Perioada postului poate fi dificilă pentru credincioșii care rămân fără idei de preparate care să nu conțină carne, ouă și lactate, iar în curând începe Postul Paștelui. Postul Paștelui este cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru posturi importante din an. În acest an, Postul Paștelui la ortodocși va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie, potrivit calendarului ortodox.

Citeste si: Cum să pregătești cea mai bună ciulama de ciuperci de post

Un preparat căruia românii îi duc dorul în post sunt bine-cunoscutele chiftele, dar trebuie să știți că puteți pregăti cele mai gustoase chiftele și în varianta de post, printr-o rețetă rapidă și gustoasă!

Cum să faci cele mai bune chiftele de post

Chiftele de post

[Sursa foto: Freepik]

Rețetă de chiftele de post

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru cele mai bune chiftele de post  și cum le puteti prepara!

Ingrediente:

- doi cartofi

- o legătură de pătrunjel

- un praf de sare

- o lingură de ulei

- un praf de boia

- două cepe

- un praf de piper

- o cană de ciuperci

- două linguri de orez

- trei linguri de făină

Mod de preparare:

Curăţați cartofii, spalăți-i bine şi puneți-i la fiert pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt pătrunși suficient (puteți verifica dacă sunt destul de fierți înțepându-i cu o furculiță). Separat, fierbeți orezul, iar într-o tigaie căliți ceapa în puţin ulei.

Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Se condimentează după gust cu boia, sare și piper.

Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc simple sau alături de o garnitură.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

Cu ce garnituri poți să mănânci chifteluțele de post

Dacă nu știi cu ce să servești chifteluțele sau te-ai săturat de clasicele garnituri precum murăturile sau cartofii fierți, iată câteva idei rapide și gustoase pentru garnituri de post!

Citeste si: 5 rețete de post rapide și simplu de preparat

Orez cu curry

Cum să faci cele mai bune chiftele de post

Orez cu curry

[Sursa foto: Freepik]

Ingrediente:

3/4 orez sălbatic sau simplu

4 linguri de mazăre congelată

o bucată de unt

2 lingurițe curry

sare după gust

Mod de preparare:

Pune la fiert orezul și mazărea împreună cu două căni mari de apă și puțină sare. Adaugă într-o tigaie încinsă puțin ulei, iar după ce au fiert orezul și mazărea călește-le câteva minute. Adaugă curry-ul și sare după gust. Toată rețeta durează circa 10-15 minute, iar rezultatul este delicios!

Garnitură din spanac

Cum să faci cele mai bune chiftele de post

Spanac

[Sursa foto: Freepik]

Ingrediente:

1 kg spanac

3 linguri faină

1 capatana de usturoi

1 ceapă

Condimente

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Mod de preparare:

Alege frunzele de spanac, spală-le bine și pune-le la fiert în apă fierbinte, pentru câteva minute. Cât fierbe spanacul, curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt.

Scoate spanacul, pune-l într-o sită pentru a-l strecura și apoi toacă-l mărunt. Într-o tigaie încinsă adaugă ulei, ceapa tocată și câteva lingurițe de făină. Când s-a rumenit ceapa, adaugă și spanacul. Treptat, pune puțină apă. Lasă totul la fiert aproximativ 10 minute și condimentează după gust.

Legume la tigaie

Ingrediente:

2 morcovi

1 dovlecel

1 vânătă

1 ardei gras roșu

1 ardei gras verde

3 linguri ulei de masline

1 linguriță semințe de susan

3 lingurițe sos worcestershire

sare

piper

Mod de preparare:

Taie legumele în bețisoare lungi și subțiri. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește morcovul pentru 5 minute, apoi adaugă restul de legume și amestecă. Condimentează totul cu sare și piper, după adaugă sosul și lasă totul la călit pentru încă 2-3 minute. La final, presară semințele de susan.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum să pregătești cea mai bună ciulama de ciuperci de post

Când începe Postul Paștelui 2023? Vezi data la care începe Postul Mare al Sfintelor Paști

5 rețete de post rapide și simplu de preparat

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies