Cum să faci cele mai bune sarmale! Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie trucul secret

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Distribuie pe:

Autor: T.S.

fara descriere
 
Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.
 
 “Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu pentru Click.

 

fara descriere
Ulterior, aşază un strat de varză, peste care adăugă câteva foi de dafin, după care aşeză în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi pune un strat de sarmale. Repetă cu un strat de varză şi unul de sarmale până când  oala se va umple. Adăugă apă şi un pic de ulei, după care bagă-le la cuptor. 
 
Pentru a prepara aceste sărmăluţe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.
 
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate