kanald.ro
Supă de găluști
Supă de găluști
Diverse
Supa de găluști este cu siguranță îndrăgită de mulți români, însă iată trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină! Cum să faci cele mai pufoase găluști?
Fără îndoială, supa de găluști este un preparat îndrăgit de mulți români și, cu siguranță, nu există persoană care să nu fi mâncat cel puțin o dată în viață această supă. Ei bine, toate gospodinele ar trebui să știe, însă, că pentru găluștile ”perfecte” există și un secret.
Iată cum să faci cele mai pufoase găluști și care este trucul pentru ca acestea să iasă extrem de savuroase!
Atunci când prepari o supă de găluști te poți lovi de mici probleme, căci nu puține persoane se plâng de faptul că atunci când pregătesc găluștile, acestea ori se dezintegrează, ori ies mult prea tari.
Așa se face că, pentru a ieși niște găluști pufoase și fierte până în interior, există un truc care ar trebui cunoscut de toate gospodinele. Mai precis, este vorba despre grișul și ouăle din compoziție, care trebuie adăugate în cantități egale, la care se pune și un praf de sare.
Ceea ce trebuie precizat este că, grișul trebuie să aibă o granulație uniformă, căci în cazul în care acesta va fi foarte fin, găluștile vor ieși tari. De asemenea, ceea ce mai trebuie luat în calcul este timpul de odihnă al compoziției pentru găluști, după ce se va amesteca oul cu grișul și sarea.
Concret, grișul are nevoie de nu mai puțin de 10 minute pentru a începe să se umfle, înainte de a se forma găluștile.Supă de găluști
Ingredientele care sunt esențiale în prepararea găluștilor sunt puține la număr, respectiv un ou, care să aibă o cantitate de 70 de grame, acesta putând fi cântărit cu coajă, 70 de grame de griș, dar și un praf de sare.
Citește și: Rețete pentru dulciuri de casă: Cum să prepari deliciile de Halloween
De asemenea, de precizat este că, acestea reprezintă cantitățile pentru rezultatul a 12 găluști mici sau 6 găluști mari.
- 1 ou de 70 g (cântărit întreg, cu coajă)
- 70 de grame de griș (nu foarte fin)
- un praf de sare