Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală

Maiaua sau plămădeala este un amestec de făină și apă care fermentează de-a lungul a câteva zile. Rezultatul este o drojdie naturală obținută în casă care înlocuiește cu succes drojdia din comerț.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală
Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală


In articol:

Pâinea cu maia este mai sănătoasă decât pâinea cu drojdie pentru că are un conținut variat de fermenți naturali. De asemenea, numeroase persoane consideră că este mai gustoasă. Pâinea cu maia este puțin acrișoară comparativ cu pâinea făcută cu drojdie din cauza acidului lactic care se dezvoltă în maia în timpul procesului de fermentație. 

Este important de reținut că maiaua se obține după o săptămână, nu o poți prepara imediat. Amestecul de făină și apă are nevoie de timp pentru a fermenta și a produce bacteriile bune care fac apoi pâinea de casă să crească și să devină pufoasă. De asemenea, trebuie să știi că maiaua se întreține zilnic adăugând apă și făină.

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

Citeste si: Salată de "boeuf". Rețeta cu maioneză de post

Citeste si: Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez

Poate rezista astfel ani la rândul, cu condiția să o „hrănești” zilnic.

Citeste si: Decizie bombă despre pensii.Violeta Alexandru dă toate calculele peste cap și face anunțul - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Iată cum să faci maia:

Ai nevoie de:

un borcan de 800 de grame cu capac

un cântar de bucătărie

apă plată călduță

făină albă de grâu

făină de secară

Ziua 1

Primul pas este să cântărești borcanul gol în care vei prepara maiaua. Notează pe un carnețel greutatea borcanului.

Amestecă 100 de grame de făină de secară cu 150 grame de apă călduță - cu o temperatură de aproximativ 30 de grade Celsius. Poți folosi orice tip de făină, însă este de preferat făina integrală care va fermenta mai ușor.

Citeste si: Lipii de casă fără drojdie: Sunt, pur și simplu, delicioase!

Citeste si: Paine toxica: ce tip de paine este toxica

Acoperă borcanul cu o farfurioară sau cu capacul, fără să-l înfiletezi.

Lasă borcanul la temperatura camerei, timp de 24 de ore.

Citeste cum se face maiaua pe eva.ro.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

E interzis pentru toți românii! Mesaj de ultimă oră. Klaus Iohannis face apel

Câte operații estetice are Simona Gherghe. Vedeta a spus adevărul! Cum de arată mai bine ca niciodată

6 aspecte pe care un barbat le uraste la o femeie

3 zodii care pot sa iubeasca doua persoane in acelasi timp

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies