Cum să îți alegi ochelarii potriviți în funcție de forma feței? Există rame pentru fiecare fizionomie

Metoda prin care vei reuși să îți găsești ochelarii potriviți, în funcția de fizionomie.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Ce tip de ochelari poți purta în funcție de forma feței?
Ce tip de ochelari poți purta în funcție de forma feței?[Sursa foto: PixaBay]

Pentru acele persoana care nu cunoașteau acest lucru, există 6 tipuri de față: fața rotundă, fața pătrată, fața ovală, cea în formă de inimă, fața în formă de diamant/romb și fața lungă. Fie că ești nevoită să porți ochelari de vedere, din cauza unor probleme medicale, sau pentru că îți dorești să îți găsești o pereche de ochelari de soare, pentru zilele însorite, vei putea afla ce pereche să îți achiziționezi, în funcție de fizionomie.

Cum să îți determini forma feței?


In articol:

Pentru a aflat ce fel de fizionomie a feței ai, trebuie să ții cont de aceste lucruri. Începe prin a-ți lega părul cât mai pe spate, apoi fă-ți un selfie, cu o față relaxată. Trimte fotografia pe laptop sau scoate-o la imprinată, iar cu ajutorul unui centimetru sau al unei rigle, măsoară aceste porțiuni: măsoară din punctul cel mai înalt al frunții până în punctul cel mai jos al bărbiei, măsoară-ți fruntea în punctul pe care îl consideri cel mai lat, măsoară-ți pomeții în punctul cel mai lat și măsoară mandibula, de asemenea, în punctul cel mai lat.

Ce tip de ochelari poți purta în funcție de forma feței?
Cele 6 tipuri de față[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum sa obtii un outfit elegant cu rochii casual sau rochii cocktail ieftine?

În funcție de dimensiunile pe care le obținem, vom obține diferite forme ale feței: fața rotundă – lungimea din punctual cel mai înalt al frunții până în punctual cel mai jos al bărbiei este egală cu lungimea de la punctele pomeților, fața pătrată- linia mandibulei este egală cu linia pomeților și cu cea a frunții, fața în formă de inimă- este practic o față rotundă, dar bărbia este puțin mai ascuțită, fața ovală- lungimea feței din punctual cel mai înalt al frunții până în punctul cel mai jos al bărbiei este de 2 ori mai mare decât lățimea, față în formă de romb/diamant- punctual cel mai lat al feței este în zona pomeților, fața se îngustează atât în zona de sus a pomeților, cât și în zona de jos, creeând astfel un romb/diamant și fața lungă- este o față mai mult lungă, decât lată( spre exemplu: ai 15 cm lungime și 10 cm lățime, deci clar fața ta este una lungă).

Citeste si: Gata! Vestea așteptată de milioane de români a venit de la Guvern: Regulile pentru Crăciun - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Ce tip de ochelari poți purta în funcție de forma feței?

Acum că ai aflat ce fel de față ai, este momentul să vezi ce ramă ți se potrivește.

Ce tip de ochelari poți purta în funcție de forma feței?
Tipuri de ochelari[Sursa foto: PixaBay]

  • Fața rotundă este reprezentată prin niște trăsături mai slab definite, deci ce trebuie să faci este să creezi definire și să creezi unghiuri. Pentru acest tip de față sunt foarte buni ochelarii cât mai drepți. Cu cât este mai rotundă forma feței, cu atât ai nevoie de o pereche de ochelari care sunt drepți.
  • Pentru fața pătrată, care este opusul celei rotunde, ideea este fix opusul a ceea ce am spus pentru cea rotundă. Ideea principală este să creăm niște forme, niște curburi sau rotunjimi,astfel încât să mai îndulcim formele feței.Ochelarii potriviți pentru tine, dacă ai o față pătrată sunt cei cu formă rotundă.

  • Cel mai greșit lucru pe care îl poți face este să porți o pereche de ochelari în formă de inimă, pentru că deja forma feței ar fi la fel cu cea a ochelarilor. Ce trebuie să faci în momentul acesta este să atragi atenția în partea de jos a feței, să adaugi volum în partea de jos. Poți alege rame care în parte de sus au prezente culori mai neutre sau mai deschise, iar în partea de jos sunt prezente culori mai vibrante și mult mai îndrăznețe.

  • Fața ovală este probabil cea mai întâlnită formă și este considerate cea mai ideală. În acest caz, ți se potrivește orice tip de ochelari, deci poți purta ce vrei. De la o pereche cu ramă pătrată, până la una în formă de inimă sau steluțe, toate îți vor scoate trăsăturile în evidență.

  • Pentru tipul acesta de fizionomie, ceea ce trebuie să faci este să distragi atenția de la punctul cel mai lat al pomeților. Ideea principală ar fi să combini o pereche de ochelari care au elemente drepte cu elemente ceva mai rotunde.Partea de sus a ochelarilor să fie ceva mai rigidă, iar partea de jos ceva mai curbată. Cei mai potriviți sunt cei sub formă de Cat Eye. 

  • În cazul de față, dacă forma feței tale este una lungă, este recomandat să încerci să o mai scurtezi, pentru a-i echilibra proporțile. Trebuie neapărat să fie o pereche oversize și sub nicio formă o pereche cu rama rotundă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pepe a fost șantajat pentru ca pozele nud cu Raluca să nu apară în presă

Cea mai bună veste! Un medicament foarte cunoscut ar putea trata coronavirusul. Ce au descoperit cercetătorii

Nu mai mânca aceste fructe și legume iarna. Reprezintă un pericol pentru sănătate! Avertismentul specialiștilor

6 branduri de incaltaminte de dama apreciate in intreaga lume

Cum sa alegi aragazul potrivit?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies