Cum sa nu faci indigestie de Sarbatori! Urmeaza sfaturile Oanei Cuzino

Foarte multi romani au tinut tot postul Craciunului dupa care, la masa de Craciun, se indoapa cu tot felul de bunatati. Mesele in familie si alaturi de cei dragi nu sunt deloc prietenoase pentru stomacul tau. Oana Cuzino iti da cateva sfaruri pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei sa nu ai probleme si sa ajungi la o indigestie.

Distribuie pe:

fara descriereEvitati combinatiile nefericite

Pentru a uşura digestia şi procesarea alimentelor în corp, ar fi bine să combinăm alimentele grele cu unele care să le diminueze efectele. De exemplu, puteţi înlocui combinaţia cârnaţi de casă şi cartofi la cuptor cu cârnaţi de casă şi salată de murături. Friptura o puteţi asorta cu o salată mixtă, asezonată după gustul invitaţilor. Smântâna adăugată sarmalelor trebuie să fie slabă şi eliminaţi orice depuneri de ulei sau de grăsime din farfurie.

Nu mâncaţi toate felurile gătite la o singură masă

Deşi ne îmbie cu mirosuri şi aspectul lor apetisant, este recomandat să mâncăm toate felurile gătite în decursul mai multor mese. Sarmalele la masa de prânz şi friptura la cină, de exemplu. Astfel nu ne vom supraîncărca stomacul şi vom putea să ne bucurăm de fiecare fel de mâncare în parte, fără să ne simţim plini.

Dacă simţiţi orice fel de disconfort, luaţi măsuri din timp

Mai ales dacă aţi ţinut post înainte, orice disconfort ar trebui să vă tragă un mic semnal de alarmă. Balonare, constipaţie sau chiar simple dureri abdominale de scurtă durată vă atrag atenţia că aţi mâncat prea mult, prea repede sau că aţi făcut o combinaţie nu foarte bună. Faceţi o mică pauză, beţi multă apă, evitaţi condimentele şi mâncărurile acide. Dacă simptomele persistă, reveniţi la un regim dietetic, bogat în fibre.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate