Cum sa nu fie austriecii o natie linistita si ordonata?! Uite ce creatura vine sa-i "pedepseasca" pe copiii neascultatori din aceasta tara!

Mereu cand ajungem in tari precum Austria, Slovenia sau Croatia ne minunam de curatenia si ordinea din aceste tari. Cum obiceiurile bune se deprind inca din copilarie, ne miram ce i-o determina pe acestia sa devina atat de ordonati cand se fac mari. Obiceiul numit Krampus, din perioada Craciunului.

Distribuie pe:

fara descrierefara descrierefara descriereFotografiile nu sunt dintr-un film de groaza, nici din perioada Haloween-ului! Sunt chiar din timpul Craciunului. Obiceiul numit Krampus se tine in tari precum Austria, Slovenia si Croatia. E vorba de o creatura din folclorul din Alpi. Daca Mos Nicolae/Craciun vine si ii recompenseaza pe copiii ascultatori cu daruri, dupa cei dezordonati si nazdravani vine sa-i pedepseasca... Krampus! Numele creaturii vine de la "nemtesc krampen " care se traduce prin "gheara"! La inceputul lunii decembrie, in tarile amintite se tine un fel de festival, iar participantii se costumeaza in personaje "horror".
Astfel, nu putem sa nu ne gandim... daca austriecii, slovenii sau croatii traiesc de mici cu frica in san ca un astfel de monstru vine dupa ei sa-i pedepseasca atunci cand fac o prostie, nu e de mirare ca aceste popare traiesc  in tari atat de curate si bine organizate?!


Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate