
In articol:
Cu toții am întâmpinat măcar o dată probleme cu așezarea alimentelor în frigider și ne-am enervat pentru că nu ne ajunge spațiul de depozitare. Ei bine, noi avem soluția pentru cum să-ți organizezi mai bine frigiderul! Iată ce sfaturi să urmezi pentru a te folosi cât mai eficient de spațiul din frigiderul
tău!Pe rafturile de sus
Locul ideal pentru a păstra alimentele care nu au nevoie de o prelucrare termică de amploare este pe raftul de sus al frigiderului. Aici poți așeza felii de pizza, tocănițe, paste, legume fierte, supe sau ciorbe.
De asemenea, aici poți așeza și băuturi precum limonada, sucurile carbogazoase sau ceaiul.
Este recomandat să fie puse pe rafturile de sus și alimentele care pot fi consumate direct, precum iaurtul, brânza, smântâna, laptele și șunca presată. În ceea ce privește șunca presată nu desface pachetul lăsând feliile nefolosite libere. Dacă nu consumi integral pachetul alege un recipient etanș pentru a păstra ce a rămas sau folosește o pungă.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Cum să-ți organizezi frigiderul. Sfaturi pentru a te folosi cât mai bine de spațiul din frigider
Pe rafturile de jos
Rafturile de jos sunt destinate alimentelor crude, ce trebuie gătite pentru a fi consumate, precum carnea crudă de pui, curcan, porc, vită, dar și ouăle. Specialiștii ne sfătuiesc să avem câte un raft destinat fiecărui tip de carne, iar peștele să fie așezat pe rafturile cât mai de jos, deoarece în caz că picură poate afecta gustul și mirosul celorlalte cărnuri.
În plus, pe rafturile de jos mai poți păstra amestecurile pentru diferite umpluturi pentru plăcinte. Carnea pe care o lași la marinat se va afla tot pe aceste rafturi, integrată între categorii similare de carne.
Ușa frigiderului
Ușa frigiderului este zona cu cea mai ridicată temperatură din frigider, așa că aici este recomandat să pui alimentele care nu se strică atât de repede și car enu necesită o temperatură foarte scăzută. Deși pare comod, evită să pui aici laptele și ouăle, deoarece riști să se strice mai repede.
Sertarele frigiderului
Sertarele frigiderului sunt destinate pentru fructe și legume, cu rolul de a le păstra separat de carne. Dacă ai două sertare, este bine să rezervi unul pentru fructe și unul pentru legume. De asemenea, trebuie să ai grijă să păstrezi întotdeauna carnea în recipiente etanșe pentru a nu contamina fructele și legumele