Cum să-ți permiți un telefon mai bun în 2021

Autor: Cristina Ionela

Vrei să-ți cumperi un telefon nou. Sau ești nevoit să-ți cumperi un telefon nou. Și bineînțeles că ți-ai dori unul cât mai performant. Doar că performanța se reflectă în preț. Ce te faci? Păi, îți aduci aminte că este 2021 și, ca urmare, ai o mulțime de moduri prin care să-ți protejezi bugetul sau să economisești bani.

Îl împarți în rate

Un preț mare poate să pară înspăimântător când e comparat cu venitul lunar.

Din fericire, ai la dispoziție diverse instrumente financiare, printre care cel mai avantajos este cardul de credit. Folosit inteligent, acesta poate să împartă prețul unor telefoane în rate fără dobândă*, ca să cumperi imediat și să plătești liniștit.

Nu mai mergi la ski

Știm, anul s-a schimbat. Dar primele luni par să urmeze cursul celui tocmai încheiat. Așa că poate ar fi mai indicat să stai acasă iarna aceasta și să-ți păstrezi banii și zilele de concediu pentru o eventuală vară lipsită de restricții. Din start, bifezi niște economii neașteptate.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Faci cafea acasă

E foarte plăcut să te oprești dimineața pe la cafeneaua din centru și să-ți trezești sinapsele cu o cafea proaspătă, făcută de un barista priceput, fără timp pierdut, fără mizerie în bucătărie, fără efort.

Dar nu și fără eforturi financiare. Dacă analizezi procentul din bugetul tău pe care-l aloci licorii negre în fiecare lună, o să vrei să-ți deschizi cafenea în bucătărie.

Lucrezi de la domiciliu

Dacă tot muți cafeneaua acasă, negociază cu angajatorul să rămâi și tu acolo. Vei lucra într-un mediu foarte liniștit și familiar. Iar bugetul tău îți va mulțumi că-l scutești de abonamente de transport, cheltuieli cu benzina, mese de prânz în oraș sau alte nimicuri care-ți încărcau cheltuielile lunare cu sume surprinzător de mari.

Îți repari singur

Currge o țeavă la baie? S-a rupt o stinghie de sub pat? Pereții au ajuns să arate precum o umbră cenușie a varului alb aplicat la ultima renovare? Fă-ți curaj și pune-te pe treabă! Cât de complicat poate fi?! Dacă nu presupune curent electric sau operațiuni mecanice laborioase, ești în siguranță. Cu o vizită pe la magazinul de bricolaj și câteva tutoriale vizionate în fugă, vei repara, remedia și reîmprospăta mai ceva ca orice „’Nea”.

Și-ți vei muta banii de manoperă dintr-un buzunar în altul.

Hai, că e simplu să-ți faci loc în buget pentru un telefon nou, mai scump, dar și mai rezistent în timp. Cea mai la îndemână soluție rămâne totuși cardul de cumpărături. CardAvantaj, de exemplu, îți oferă rate fără dobândă* la o mulțime de magazine partenere din țară. Cumperi telefonul, îl folosești, dar plătești treptat, lună de lună.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Beneficiile jocurilor de puzzle pentru copii

1 martie - Povestea mărțișorului. Legenda Babei Dochia și venirea primăverii

1 martie 2021 - Mituri despre Mărțișor, legende vechi și actuale

Răzvan Fodor o înlocuiește pe Gina Pistol la „Chefi la cuțite”?

Anunț major despre punctul de pensie. Surpriză uriașă pentru pensionari. Cât va fi pensia minimă în 2021

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Dramă în România. Fotbalist de 20 de ani, mort în urma unui accident rutier

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies