Cum să vă organizați frigiderul mai bine

Curățarea și organizarea frigiderului ar putea fi sarcina dvs. cea mai puțin preferată.

Autor: Amalia Florea

In articol:

În

acest articol, am strâns câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să rămâneți la curent cu situația dvs. din frigider; mai departe sunt 8 dintre preferatele noastre.

1. Curățați-vă frigiderul cât mai des

Asta este exact ceea ce nu ați fi vrut să auziți, nu? Pentru a vă menține frigiderul în stare bună, trebuie să îl păstrați curat, astfel încât să poată funcționa corect; și cu cât o faceți mai des, cu atât efortul este mai mic. Dacă îl curățați doar o dată sau de două ori pe an, s-ar putea să vedeți că frigiderul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține alimentele reci. Un raft plin de produse expirate pe care nu le veți putea folosi niciodată este o risipă de spațiu și energie. Faceți o curățare de bază doar o dată pe lună și veți utiliza funcțiile frigiderului dvs. mai eficient, iar acesta va arăta mult mai bine!

Utilizarea unei soluții sigure pentru alimente pentru a șterge frigiderul in mod regulat este o idee bună. Încercați un produs comercial (sau amestecați propria soluție DIY); va șterge suprafețele și va dezinfecta lucrurile cum trebuie.

2. Organizați-vă frigiderul cu coșuri

Utilizarea coșurilor mici pentru a sorta diferite produse pe rafturi și în uși (și chiar în congelator) este o modalitate minunată de a organiza un frigider.

Utilizarea coșurilor nu numai că vă va ajuta să sortați conținutul frigiderului, dar baza coșului acționează și ca un strat protector pentru a captura orice deversare sau mizerie alimentară; în loc să trebuiască să curățați un raft întreg atunci când se scurge laptele, puteți doar să curățați coșul. Ați putea avea chiar și un coș pentru gustări, care să vă ajute să vă mențineți pe drumul cel bun în planul de alimentație sănătoasă.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

3. Etichetați totul

Folosirea etichetelor pe coșuri, rafturi, uși și sertare este o modalitate excelentă de a organiza frigiderul. Etichetarea în funcție de categoria de produse, tipul de masă sau după data „de utilizare” sunt câteva idei de organizare a frigiderului. Puteți face acest lucru în frigider, congelator și cămară.

4. Puneți lucrurile la locul potrivit

De fapt, puteți optimiza durata de depozitare a conținutului frigiderului dvs., depozitând produsele în cel mai bun loc posibil. Există anumite elemente despre ce și cum trebuie păstrat

în frigider de care trebuie să țineți cont. De exemplu, nu depozitați lapte în ușa frigiderului, deoarece temperatura fluctuează prea mult. În schimb, depozitați-l pe un raft din mijloc.

5. Păstrați o listă a conținutului pe ușă

Nu există un mod mai inteligent de a face cumpărături decât să aveți o imagine completă a ceea ce aveți și nu aveți nevoie. Utilizați spațiul de pe ușa exterioară a frigiderului pentru a ține un inventar al ceea ce aveți și de ce aveți nevoie. Puteți utiliza liste de cumpărături magnetice, markere pentru tablă sau chiar vopsirea ușii cu vopsea pentru tablă.

6. Folosiți un suport rotativ

Un mini raft care se învârte în frigider este o idee genială de organizare. Folosiți-l pentru a vă organiza condimentele, conservele și vasele și veți putea vedea și ajunge cu ușurință la ceea ce aveți la dispoziție.

7. Nu țineți un frigider gol sau prea plin

Dacă vă faceți griji că va cădea ceva de fiecare dată când deschideți ușa frigiderului, înseamnă că trebuie să vă reorganizați. Umplerea fiecărui centimetru al frigiderului dvs. poate duce la alimente uitate, guri de aer blocate, flux de aer împiedicat și eficiență energetică redusă. Acestea fiind spuse, dacă frigiderul dvs. este aproape gol, luați în considerare umplerea acestuia cu câteva sticle de apă, care, la răcire, ajută aparatul să mențină temperaturile reci. Cea mai bună practică este să încercați să aveți tot timpul frigiderul plin de două treimi.

8. Pre-tăiați fructele și legumele pe propriul risc

Știm că o mulțime de oameni recomandă spălarea și tăierea fructelor și legumelor înainte de a le depozita la frigider, pentru a încuraja gustările sănătoase. Totuși, produsele tăiate se vor deteriora mai repede, deoarece este expusă o suprafață mai mare. Cea mai bună practică este să spălați și să tăiați fructele și legumele numai atunci când sunteți gata să le consumați.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de poveste în ”insula” slovacilor

Povestea de viață a unei femei de serviciu din România care peste noapte a devenit putred de bogată! A moștenit o avere de la un afecerist de top

Războinicii câștigă jocul de recompensă, după ce ajung la ștafetă. Andrei: "Am mâncat din Faimoși"

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Dani Oțil aruncă bomba! Ce făcea în timpul relației cu Mihaela Rădulescu

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Blestemul bărbaților înșelați. Ciprian Marica, la un pas de tragedie pe terasa unui restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies