Cum se fac rulourile umplute cu cremă de vanilie: rețetă și listă de ingrediente

Rulourile sunt un desert delicios, deși durează mult prepararea. Aluatul pufos se combină excelent cu crema fină de vanilie.

rulouri umplute cu crema de vanilie
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Chiar dacă necesită ceva timp pentru asamblare, va merita din plin efortul preparării acestei rețete de rulouri umplute cu cremă de vanilie. Sunt foarte apreciate și aspectuoase. Iată cum prepari niște rulouri umplute cu cremă de vanilie, exact așa cum le-ar face bunica!

Cum se prepară rulourile umplute cu cremă de vanilie

Ingrediente

Aluat
o cană ulei (250ml)
o cană apă (250ml)
un praf de sare
făină cât cuprinde (aproximativ 750g)

Citeste si: Cinnamon rolls – rulouri delicioase cu scortisoara

Crema de vanilie
3 ouă
o cană zahăr (250g)
un litru lapte
o linguriță esență de vanilie;
5 linguri făină
un pachet de margarină (250g)

Citeste si: "Are cancer!" Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza asta nu vrut să intervină până acum în scandalul divorțului!- bzi.ro

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele într-un castron până când se obține o cocă un pic moale. Pe masă de lucru se presară făînă și se mai frământă coca până când devine suficient de tare pentru a fi întinsă.

Se împarte coca în bile mai mici și se întinde pe masă de lucru, apoi se taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime, se ia bățul pentru rulouri uns cu ulei, se fixează bine pe coca și se rulează, apăsând ușor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedează tot așa până când se termină coca.

Rulourile  se așază în tavă tapetata cu hârtie de copt și se bagă la cuptor până când se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe altă.


Citeste si: Ti-e pofta de un desert sanatos? Aici ai reteta pentru melcisori raw cu scortisoara!

Crema de vanilie

Într-o cratiță se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă laptele, esență și făînă și se amestecă cu mixerul pentru a nu se formă cocoloașe. La final se adaugă margarină tăiată cubulețe. Se pune cratiță pe foc mic și se amestecă în continuu până când crema se îngroașă.

Asamblare

Se umple rulourile cu cremă, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi tăiate la un colț. Pe rulouri se presară zahăr pudra.


Sursa: bucataras.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies