Stiri

Cum se face contestatie la Evaluarea Nationala 2018! Pasii de urmat de cei nemultumiti de nota de la examen

Dupa cele doua examene, la limba romana si la matematica, elevii vor astepta cu nerabdare rezultatele la Evaluarea Nationala 2018.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: C.L.


Cum se face contestatie la Evaluarea Nationala 2018! Pasii de urmat de cei nemultumiti de nota de la examenicon photo

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, notele de la Evaluarea Nationala 2018 vor fi afisate pe 19 iunie, in aceeasi zi, elevii nemultumiti pot face contestatie.

Cum se face contestatie la Evaluarea Nationala 2018. Lucrarile scrise sunt corectate de doi profesori, care dau nota. In cazul in care diferentele dintre cele doua note ale profesorilor corectori sunt mai mari de 0,5 puncte, lucrarea se reevalueaza. Aceasta se face de alti doi profesori numiti de presedintele comisiei. Nota obtinuta in urma reevaluari este cea care se trece pe lucrare si este de fapt cea finala.

Contestatia la Evaluarea Nationala 2018 se depune in aceeasi zi cu afisarea rezultatelor


Cum se face contestatie la Evaluarea Nationala 2018. Dupa afisarea rezultatelor, in cazul in care un elev este nemultumit de rezultat, acesta poate face contestatie. Aceasta trebuie depusa in aceeasi zi, pana in ora 19.00. Cererea trebuie adresata presedintelui comisieie de contestatii si in ea se va cere reexaminarea lucrarii. Elevul si parintii acestuia nu vor putea insa sa vada lucrarea decat printr-o cerere speciala, iar acest lucru se poate face doar dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatie.


Cum se face contestatie la Evaluarea Nationala 2018. Intre 20 si 22 iunie, o a doua comisie va evalua lucrarile celor care au depus contestatie, iar notele finale de la Evaluarea Nationala 2018 vor fi afisate pe data de 23 iunie 2018.


Rezultatele Evaluarii Nationale 2018 vor fi afisate la avizierele unitatilor de invatamant unde au fost sustinute examenele si online, pe site-ul edu.ro
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal D

Kanal D difuzeaza un nou episod al serialului "Meryem", de la ora 20:00, la Kanal D.

Titlu secțiune