kanald.ro
Diverse
Cum se face vișinata. Două rețete pentru fiecare gust în parte
Vișinata este una dintre băuturile celebre de la noi! Iată cum se prepară.
Vișinata este o băutură de casă celebră în România. Băutura alcoolică este foarte ușor de preparat. Principalele elemente necesare sunt fructele și zahărul. Iată o rețetă tradițională simplă care te va ajuta să bei o vișinată gustoasă alături de cei dragi ție.
Citeste si: Explozie de cazuri în România! Un nou record de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore
Citeste si: Rezultate parțiale. Alegeri Prezidențiale SUA 2020: cine este noul președinte al Statelor Unite
Vișinată tradițională – Ingrediente
- 3 kg vișine coapte cu sâmburi
- 2 kg zahăr sau miere după gust
- 2 l alcool dublu rafinat (87 sau 96 grade) sau vodka
Vișinată tradițională – Mod de preparare
Vișinele trebuie curățate de frunze, tăiate codițele și spălate. După spălarea acestora, pune un strat de fructe în damigeană și apoi un strat de zahăr. Aceast lucru se repetă, până când vasul e acoperit în proporție de 75%. De altfel, priuml strat din damigeană nu trebuie să fie cel de zahăr.
Damigeana se acoperă cu un tifon epntru a împiedica intrarea insectelor. De două ori pe zi trebuie să amesteci ingredientele cu o lingură de lemn.
După 10 zile, atunci când fructele și-au lăsat suc, zahărul s-a dizolvat, iar alcoolul a fost adăugat, damigeana trebuie să stea la loc umbros, uscat și întunecat pentru nouă săptămâni pentru ca fructele să se macereze. După cele nouă săptămâni, vișinata trebuie strecurată și pusă în sticle. De evitat sunt cele de plastic.
În nordul țării, pentru prepararea vișinatei se folosesc fructe zdrobite, fără sâmburi. O altă metodă de a prepara vișinata este cea de jos.
Ingrediente:
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
- trei kilograme de vişine
- două kilograme de zahăr
- doi litri de votcă fără arome
- doi litri de apă
Mod de preparare: Fructele curățate se pun într-o damigeană de cinci litri. După un strat de vişine se adaugă un strat de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Damigeana se astupă cu un dop de plută şi se lasă la soare timp de 4 zile. În tot acest timp se mai amestecă conţinutul cu o lingură de lemn, niciodată de metal. Se adaugă votca şi apa şi se lasă, într-un loc întunecat şi răcoros, timp de o săptămână. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul. Sticlele nu trebuie să fie de plastic.
sursa- romaniatv
foto- Kfetele