Cum se va circula cu metroul în București după 15 mai?

Alexandru Rafila a propus o posibilă soluție pentru a evita aglomerația de la metrou după 15 mai.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Cum se va circula cu metroul în București după 15 mai?


In articol:

Relaxarea măsurilor de restricție după data de 15 mai vine cu noi provocări.
cel mai aglomerat loc din Capitală se află în subteran, la metrou, iar autoritățile iau în calcul mai multe variante astfel încât riscurile să fie cât mai mici.

Citeste si: Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

Alexandru Rafila a propus o posibilă soluție, care implică decalarea programului actual de funcționare

„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”, a explicat specialistul în sănătate publică, la Digi24.

Aglomerația de la orele de vârf din Capitală este una foarte mare și nici măcar echipamentele de protecție nu îți mai pot garanta siguranța.

Citeste si: Vesti bune de la epidemiologi! Dispare coronavirusul vara?

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a mai spus Alexandru Rafila.

Vesti bune de la epidemiologi! Dispare coronavirusul vara?

Epidemiologul Emilian Popovici, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, a dezvaluit ce se intampla cu virusul la temperaturi de vara.

„În ultimele trei zile, au apărut 11 studii și acestea sunt susținute de colective de cercetători, dintre care unele să zicem că infirmă ceea ce am spus eu și ceea ce au spus alte studii, care, cu niște diferențe de valori de temperatură, susțin această idee, a reducerii transmisibilității pe perioada de vară.

Deci, nu a dispariției virusului - că și asta este foarte important de înțeles: nu înseamnă că pe perioada de vară virusul dispare datorită creșterii temperaturii. El își scade transmisibilitatea

Să ne gândim la un exemplu: ce temperatură atinge volanul unei mașini - un obiect în general contaminat, că n-avem ce face - când bate soarele în parbriz. Nu putem să punem mâinile pe volanul ăla! Deci, în mod clar că nici virusul acolo nu se simte foarte confortabil. Pe perioada sezonului cald, în cazul în care vom avea temperaturi constant crescute, de 37 de grade plus, vom asista la o scădere a transmisibilității”, a declarat Emilian Popovici intr-o emisiune la TV.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate