Cum se va desfășura EURO 2020. Anunțul făcut de Ministrul Ionuț Stroe: ”M-am îngrozit când am preluat acest eveniment”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit detalii despre modul în care se va desfășura EURO 2020.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit într-o conferință de presă despre organizarea evenimentului sportiv EURO 2020. Astfel, Ministrul a precizat faptul că unul dintre lucrurile bune care s-au întâmplat în pandemie este ” oportunitatea ivită în luna iulie”.

Vă spun foarte sincer, a existat în această vreme, în acest mandat, în plină pandemie, și o foarte mare oportunitate ivită în luna iulie, odată cu

momentul în care ne-am reîntâlnit și sentimentul apartenenței la UE l-ați văzut foarte bine prezent în tot ceea ce înseamnă acțiune instituțională în România, când mi s-a oferit acest cu adevărat Plan Marshall pentru România, care include 80 de miliarde de euro în următorii ani, anunțat de președintele Klaus Iohannis la sfârșitul Consiliului European din luna iulie, care va include în mod evident și fonduri destinate activităților de sport și tineret.

Citeste si: Părinții Simonei Halep au probleme în afaceri! Datorii enorme pentru firma cu care au făcut bani s-o trimită pe fiica lor la tenis EXCLUSIV

Citeste si: Cel mai bun concurent de la Ninja Warrior a murit. George Mariș s-a prăbușit cu parapanta

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Obiectivul central al activității noastre în cadrul ministerului a fost și va rămâne cel care practic a definit tot ceea ce înseamnă acțiune pentru noi în ultimul an, și anume reașezarea sportului ca și componentă a vieții sociale în România, și aici pornim evident de la sportul de masă, de la sportul practicat de tineri și de copii, și putem ajunge evident la nivel de performanță, ligi naționale, seniori, echipe naționale și, bineînțeles, investițiile mult așteptate în zona sportivă”,  a explicat Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, într-o conferință de presă.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe[Sursa foto: Facebook]

EURO 2020 se va desfășura ”în condiții occidentale”

Ionuț Stroe a vorbit și despre faptul că EURO 2020 se va desfășura în condiții orientale în România, și nu într-un stadiu dezastruos.

EURO 2020 vă pot asigura că se va desfășura în condiții occidentale în România, nu în stadiul dezastruos în care l-am găsit și în care PSD l-a lăsat anul trecut, cu termene nerespectate, cu investiții neîncepute, cu lucrări întârziate, cu improvizații și peticeli.

Am curajul să spun aceste lucruri acum, pentru că la vremea respectivă, vă spun sincer, m-am îngrozit când am preluat acest eveniment care, din punctul meu de vedere, ar fi produs un deficit mare de imagine țării dacă ar fi fost lăsat așa”, a mai explicat Ionuț Stroe.

Totodată, Ministrul spune că imediat după ce a preluat mandatul a discutat cu Ludovic Orban despre situația sportului din România.

Acum un an, fix la o săptămână de la preluarea mandatului, am avut o discuție de câteva ore cu premierul Ludovic Orban, cu hârtiile și documentele pe masă în legătură cu organizarea acestui eveniment, și vă spun sincer că mi-ar fi fost rușine să găzduim cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată în România, în condițiile cum era descris cu cârpeli, cu stadioane neterminate, unele începute chiar în luna septembrie, la două luni înainte de a fi noi investiți, fără o cale ferată care să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord, cu sute de autobuze care ar fi trebuit să blocheze traficul pe DN1 ca să realizeze un plan de mobilitate destinat suporterilor sau zecilor de mii de suporteri care ar fi aterizat pe Aeroportul Otopeni, cu oaspeți trimiși să se antreneze pe la Voluntari și Berceni”, a conchis Ministrul Tineretului și Sportului, într-o conferință de presă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies