Cum se vor desfășura orele de curs în iarna 2022 - 2023. Ce spune Ministrul Educației despre învățământul online din pricina facturilor la energie

Cum se vor desfășura orele de curs în iarna 2022 - 2023. Ministrul Educației face noi declarații despre modalitățile de predare în sezonul rece!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Cum se vor desfășura orele de curs în iarna 2022- 2023. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță ce se va întâmpla cu învățământul românesc în sezonul rece.

Vezi cum vor învăța elevii la iarnă!

Ministrul Educației, noi declarații despre învățământul românesc în perioada sezonului rece

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face noi declarații despre modalitatea în care se vor desfășura cursurile în iarna 2022- 2023. Astfel, acesta a convocat, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară în perioada sezonului rece”, a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa oficială de Facebook. Iată declarația completă a Ministrului Educației:

Cum se vor desfășura orele de curs în iarna 2022 - 2023. Ce spune Ministrul Educației

Cum se vor desfășura orele de curs în iarna 2022 - 2023. Ce spune Ministrul Educației

[Sursa foto: PixaBay]

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.


Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.
În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Citeste si: „Iată definiția perfectă pentru neam prost”. Mihai Morar, reacție dură la adresa lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Coșmarul prin care trece Corina Dănilă! A fost dată afară din casă din cauza datoriilor...Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine- bzi.ro

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.
Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educației „România Educată” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!
Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”, a fost mesajul Ministrului Sorin Cîmpeanu din data de 26 septembrie 2022.

Citeste si: Vacanța de iarnă 2022- 2023. Câte zile libere au elevii și când este prima zi de vacanță

Cursuri online la Universitatea din București în sezonul rece 2022- 2023

Anumite zvonuri răspândite de câțiva studenți ai Universității din București sugerează ideea că atât cursurile, cât și seminariile, vor fi organizate online în sezonul rece 2022- 2023 pentru a face economii prin reducerea consumului de energie, scrie edupedu.ro. Astfel, pentru a elimina părerile false, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Universității din București, a declarat pentru sursa menționată anterior motivul real pentru care majoritatea facultăților din UB vor desfășura cursurile online în iarnă:

Citeste si: Definitivat 2023. Când vor susține candidații probele de examen. Calendar complet Definitivat 2023

„În cadrul Universității din București, sunt facultăți care își vor derula cursurile cu prezență fizică 100% – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială sau Facultatea de Geografie, de exemplu. Sunt și facultăți care optează pentru a include în anul universitar 2022-2023 activități didactice în format online, fără a depăși 25% din programul de studiu. Dar pentru aceasta poate fi un cumul de argumente.

Susții cursuri sau alte activități didactice online pentru că, pe de o parte, asiguri calitatea educației dar, în egală măsură, este o perioadă mai lejeră a anului universitar, cum sunt sărbătorile de iarnă. Sau, spre exemplu, la studiile de master, unde studenții doresc mai mult online, pentru că au și un job. Dar motivul „să facem economie” nu poate fi un argument de sine stătător.”, au fost cuvintele purtătorului de cuvânt UB pentru edupedu.ro.

Surse: edupedu.ro, facebook.com

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dana Rogoz, singură în ziua în care împlinește 37 de ani. "Mă consolez cu gândul!" Soțul și copiii nu îi sunt alături

Mercur retrograd în Fecioară face minuni în aria profesională. Nativii care au o zi excelentă la muncă pe 27 septembrie 2022

Cum sa alegi materialele de constructii care ofera rezistenta oricarei structuri?

5 zodii au trecut printr-o perioadă stresantă. Trebuie să își acorde mai multă atenție după o perioadă obositoare

DOLIU în muzică! A fost GĂSITĂ MOARTĂ în casă. Milioane de români îi fredonau piesele

Logodnica lui lui Culiță Sterp, veste emoționantă: „Abia aștept să ne cunoaștem”

Vouchere de 1400 de lei pentru plata facturilor la energie. Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies