Cum si unde se platesc amenzile primite pentru nerespectarea masurilor dispuse pe durata starii de urgenta

Unde se platesc amenzile contraventionale pentru nerespectarea masurilor in timpul pandemiei de coronavirus

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Unde se platesc amenzile contraventionale pentru nerespectarea masurilor in timpul pandemiei de coronavirus
Unde se platesc amenzile contraventionale pentru nerespectarea masurilor in timpul pandemiei de coronavirus


In articol:

Cum se platesc amenzile primite pentru nerespectarea masurilor dispuse pe durata starii de urgenta in timpul pandemiei de COVID-19. Care este procedura pe care trebuie sa o urmezi daca ai primit amenda?

Raspunsul reprezentantilor Grupului de Comunicare Strategica.

Unde se platesc amenzile contraventionale pentru nerespectarea masurilor in timpul pandemiei de coronavirus

Intrebare: Unde se pot plăti amenzile COVID-19? La ce unități pot fi achitate amenzile contravenționale pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe durata stării de urgență? Precizăm că am fost contactați de mai mulți cetățeni, care au susținut că au întrebat telefonic la primării, la poliție, la poștă, la TelVerde covid și chiar la MAI și de fiecare dată li s-a răspuns că nu se știe unde pot plăti amenda. Precizăm, de asemenea, că nu toți cetățenii pot achita amenda online sau nu cunosc exact care este procedura și că prin OUG 34/2020 s-a prevăzut că termenul de plată și de executare silită a acestor amenzi nu este suspendat pe durata stării de urgență.

Răspuns: Ministerul Finanțelor Publice a făcut precizări în ceea ce privește aplicarea prevederilor OUG 34/2020 pentru modificarea și completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Astfel, autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 ”Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate”, astfel încât plățile să fie efectuate corect de către contravenienți.

Citeste si: Pot merge la cimitir sau la biserica in timpul starii de urgenta? Raspunsul oficial

Citeste si: Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Organele abilitate din subordinea ANAF vor fi informate de către Ministerul Finanțelor Publice pentru o aplicare unitară a legislației.

De asemenea, potrivit anunțului făcut de Guvernul României, amenzile pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare pot fi plătite și online, începând de luni, 6 aprilie, pe site-ul ghişeul.ro, la link-ul acesta.

Plata amenzilor se poate efectua astfel:
- accesarea paginii www.ghiseul.ro
- selectarea secţiuni “Plăteşte Amenzi Ordonanţe Militare”
- completarea formularului online cu datele solicitate
- efectuarea plății prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăți.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Pot merge la cimitir sau la biserica in timpul starii de urgenta? Raspunsul oficial

Oficial. Tot ce trebuie sa stii despre declaratia pe propria raspundere si deplasarile in timpul starii de urgenta

Acuzații incredibile la Spitalul Județean Târgu-Jiu, după moartea unei femei de cancer la 39 de ani! Fiica ei este disperată. ”A făcut un sul dintr-un cearșaf și a lovit-o de...

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies