Cum te poți programa rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă

Vezi cum te poți programa pentru căsătoria la starea civilă! Vezi aici care sunt actele de care ai nevoie.

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

În cazul în care sunteți logodiți și doriți să vă uniți destinele într-un cadru legal, primul pas pe care trebuie să îl face este să vă programați pentru starea civilă. Iată cum o puteți face repede și ușor, dar și care sunt documentele de care aveți nevoie în 2023!

Cum te poți programa la starea civilă în București în 2023

Pentru început trebuie să aveți în vedere faptul că va puteți căsători la starea civilă doar la Primăria de unde aparțineți sau la reședința unuia dintre cei doi viitori soți. Iată cum puteți să o face repede și ușor în toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului!

Programarea căsătoriei la starea civilă – Primăria Sectorului 1, 2, 4 și 5

Pentru Primăriile Sectorului 1, 2, 4 și 5, pașii sunt asemănători. Viitorii soți trebuie să completeze o cerere de căsătorie personal, în scris, la una dintre cele 4 Primării. Atenție, însă, Primăria trebuie să fie cea de care aparține cel puțin unul dintre viitorii miri.

Ulterior, după completarea declarației, căsătoria se va încheia începând cu a 11-a zi de la depunerea declarației de căsătorie, însă nu mai târziu de a 30-a zi. În cazul acesta se vor reînnoi certificatele medicale prenupțiale, care au termen de valabilitate 14 zile de la data emiterii.

Citește și: Chefi la Cuțite 2023. Iată cine sunt noi concurenți care s-au alăturat echipelor, în sezonul 11

Cum te poți programa rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă

Cum te poți programa rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Programarea căsătoriei la starea civilă – Primăria Sectorului 3

Serviciul de Stare Civilă Sectorul 3 pune la dispoziție viitorilor miri un serviciu de programare online pentru căsătoria la starea civilă, pe adresa site-ului oficial al Primăriri Sectorului 3. De asemenea, acolo veți găsi și regulamentul, dar și zilele libere.

Rezervarea online se realizează la începutul fiecărei luni, în data de 1 pentru luna curentă, dar și pentru luna ce urmează.

Tinerii care doresc să se căsătorească într-un cadru legal, vor accesa site-ul, vor completa data și ora la care vor să aibă loc evenimentul, dar și un număr de telefon și adresa de e-mail pentru confirmare.

Ulterior, după ce au rezervat data și ora pentru căsătoria la starea civilă, viitorii miri trebuie să se prezinte la ghișeu pentru a depune actele necesare.

Programarea căsătoriei la starea civilă – Primăria Sectorului 6

Rezidenții Sectorului 6 care doresc să își unească destinele trebuie să depună o cerere de căsătorie, urmând ca încheierea căsătoriei să aibă loc la 11 zile de la inregistrarea declarației de căsătorie.

Citeste si: „A căzut în capcană, m-a deranjat.” Dinu Maxer i-a dat replica fostei sale soții. Ce a mărturisit artistul, după ce Deea a venit cu acuzații dure- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

În acest termen se cuprind atât ziua în care a fost depusă cerere, cât și ziua în care este incheiată căsătoria.

Cu toate acestea, cu aprobarea primarului, se poate oficializa căsătoria și înainte de îndeplinirea, cât și după expirarea termenului de 11 zile de la ziua depunerii declarației, dar fără depășirea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.

Citește și: Cine este Matthew Ehsanmehr de la Chefi la Cuțite 2023? Concurentul face parte din echipa lui Sorin Bontea

Cum te poți programa rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă

Cum te poți programa rapid și ușor pentru căsătorie la starea civilă

[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt actele necesare pentru căsătoria la starea civilă în 2023

  • Declarația de căsătorie
  • Actele de identitate ale viitorilor soți- original și în copie
  • Certificatele de naștere ale viitorilor soți- original și în copie
  • Certificatele prenupțiale, legate de starea sănătății. Acestea sunt valabile doar 14 zile calendaristice, din momentul în care au fost emise. În ele trebuie să fie menționat faptul că persoana în cauză se poate căsători
  • Documentele -original și în copii- traduse și legalizate sau certificate de către ofițerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare- dacă este cazul.

Surse: casatorii.primarie3.ro, dleps6.ro, starecivila1.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

„Vă salută Sasha” Theo Rose, moment absolut emoționant cu fiul ei! Le-a făcut o bucurie uriașă fanilor cu imaginile astea

Adelin, un tânăr de doar 16 ani, s-a lăsat decapitat de tren, după ce ar fi strâns o datorie uriașă la păcănele. Tragedia a avut loc în apropiere de gara Alexandria Nord

Cel mai scump barbut. Ce a pățit acum ucigașul interlopului Emi Pian. Filmul unei crime care a zguduit lumea interlopă

Primele declarații ale lui Dinu Maxer, după ce Deea Maxer a spus că este violent verbal: „Nu am fi prins 17 ani”

Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?

„Mi-e dragă fata aceea.” Cum a reacționat Gina Matache, după ce Răzvan Miheț a apărut la nunta lui Smiley alături de Sore

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies