Cum te pregătești pentru o intervenție chirurgicală minim invazivă?

Cum te pregătești pentru o intervenție chirurgicală minim invazivă?
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Progresele tehnologice și evoluția domeniului medical din ultimii ani au ajutat enorm la tratarea unor afecțiuni grave prin intermediul intervențiilor minim invazive. Dacă odinioară, o operație de hernie de disc însemna o incizie mare, multe copci și cel puțin o săptămână de spitalizare, plus o recuperare anevoioasă, după intervenție, astăzi lucrurile stau total diferit.

Pacienții care trec printr-o operație minim invazivă se pot externa chiar și la câteva ore după operație, având parte de un timp de recuperare mult mai redus.

Chiar și așa, termenul de intervenție chirurgicală poate da fiori unui pacient, de aceea ne-am propus să îți explicăm mai multe despre cum ar trebui să te pregătești pentru o intervenție minim invazivă, dar și la ce să te aștepți imediat după aceea.

Ce faci înainte de operație?

Imediat ce medicul tău a venit cu soluția unei intervenții minim invazive, poți începe pregătirile pentru ca procedura să aibă rezultatele așteptate. Cel mai sănătos lucru pe care îl poți face este să te apuci de slăbit. Câteva kilograme în minus îți vor facilita recuperarea și vor reduce presiunea pe care oasele, mușchii și organele tale interne le resimt din cauza greutății.

Desigur, decizia trebuie luată tot împreună cu specialistul care se ocupă de cazul tău, care te poate ghida către un meniu sănătos și câteva exerciții fizice cât mai simple pe care le poți face acasă.

O altă decizie care te va ajuta să treci mai ușor peste intervenția minim invazivă va fi renunțarea la fumat. Acest obicei nesănătos îți poate îngreuna procesul de vindecare, dar poate complica lucrurile și în timpul operației în sine, prin reducerea densității osoase și restricția fluxului sanguin.

Poate că acesta ar fi cel mai bun moment în care să renunți la fumat!

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Pentru a te relaxa cât mai mult înainte de operație, îți recomandăm să afli cât mai multe detalii ce țin de desfășurarea propriu-zisă a intervenției minim invazive.

Medicul tău este în măsură să îți explice pașii procedurii la care vei fi supus, așa că vei ști la ce să te aștepți. De asemenea, poți căuta mărturii ale altor pacienți care au trecut prin experiență înaintea ta ori cazuri rezolvate anterior la clinica la care vei apela pentru intervenție. De exemplu, printre cazurile clinicii NeuroHope vei găsi, cu siguranță, unul asemănător cu al tău, așa că vei ști sigur că și operația ta va fi una reușită.

Anunță medicul despre eventuale tratamente pe care le iei pentru tratarea altor afecțiuni și renunță la medicamentația care îți diluează sângele înainte de operație. Nu uita să-ți anunți angajatorul despre intervenția la care vei fi supus și să-ți iei suficient timp liber înainte și după operație, pentru o pregătire, respectiv o recuperare ideale.

Ce să faci după operație?

Așa cum îți spuneam și mai sus, cele mai multe proceduri minim invazive se pot face și în ambulatoriu, ceea ce înseamnă că vei putea pleca acasă imediat după încheierea operației. Desigur, acest lucru este valabil doar în situația în care nu sunt înregistrate complicații.

Dacă alegi să faci, însă, anestezie generală, medicul îți va recomanda să nu mănânci nimic cu 12 ore înainte de operația propriu-zisă. Imediat după aceea, fă cât mai puțin efort și așteaptă-te să ai nevoie de aproximativ șase săptămâni până la recuperarea totală, timp în care ar trebui să îngrijești cât mai atent locul inciziei, schimbând cel puțin o dată pe zi bandajul. La cel mai mic semn de febră, inflamație sau infecție locală, anunță-ți medicul.

Urmează întocmai tratamentul recomandat de specialist și nu modifica doza de analgezice decât după consultarea acestuia. Nu uita că nu trebuie să-ți pierzi mobilitatea dacă ai trecut printr-o intervenție minim invazivă, ci doar să reduci efortul. Revino cât mai curând la rutina ta treptat și bucură-te din nou de un corp sănătos!

sursa foto: https://unsplash.com/photos/qBhpPxW3ESs

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 18 mai 2021. Nativii din zodia Taur fac un pas înainte în relația amoroasă

Calendarul ortodox marți, 18 mai 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștini

Rugăciunea copiilor pentru părinți. Este important să ne rugăm pentru cei care ne-au dat viaţă

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies