Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion: Anunt de ultima ora al meteorologilor

A mai ramas putin timp pana la finalul anului, iar meteorologii au anuntat deja cum va fi vremea de Craciun si de Revelion. Astfel, conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in urmatoarele zile valorile temperaturilor din termometre se vor afla in limite normale, iar dupa data de 28 decembrie sunt prognozate ninsori.

Distribuie pe:

Autor: T.S.

fara descriere

BANAT

In zona Banatului, in intervalul de prognoza analizat, tendinta temperaturii aerului va fi, in general, de creştere. Valorile diurne vor fi apropiate de cele normale in aceasta perioada, cu exceptia primei zile când vor fi mai scazute, iar cele nocturne se vor situa sub cele specifice sfârşitului de an. In medie, pe regiune, in prima saptamâna, vor fi maxime cuprinse intre un grad şi 5 grade şi minime intre -5 şi -4 grade Celsius. In saptamâna a doua maximele se vor incadra intre 4 şi 6 grade, iar minimele intre - 4 şi minus doua grade Celsius. Conditiile de precipitatii vor fi reduse, probabilitatea de aparitie a acestora fiind in creştere pe parcursul celei de-a doua saptamâni, dar in special incepând din 29 decembrie.

CRIŞANA

Pentru regiunea Crişanei, noptile şi diminetile vor fi reci in prima parte a intervalului, când valorile termice nocturne nu vor avea variatii semnificative. Valorile diurne, in creştere in cea mai mare parte a timpului, vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu exceptia primei zile când vor fi uşor mai coborâte. Media temperaturilor maxime va fi intre un grad şi 4 grade in prima saptamâna şi intre 3 şi 5 grade, in cea de-a doua. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in medie, intre - 7 şi—5 grade pe parcursul primei saptamâni, apoi intre—5 şi—3 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in creştere incepând din 27 decembrie.
TRANSILVANIA

Potrivit meteorologilor, variatiile de temperatura, in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, vor fi in general spre creştere. Regimul termic din prima saptamâna va fi apropiat de cel normal la valorile diurne şi in general sub normal la cele din cursul noptilor. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre -1 şi 3 grade, iar cele minime intre -11 şi -7 grade. In cea de-a doua saptamâna, majoritatea valorilor de temperatura vor fi in jurul celor climatologic specifice perioadei şi chiar uşor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor inregistra maxime cuprinse intre doua şi 4 grade Celsius, respectiv minime intre—10 şi—6 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi foarte redusa pâna in data de 28 decembrie, iar dupa aceea va fi in creştere.

DOBROGEA

In Dobrogea, variatiile termice din prima saptamâna nu vor fi semnificative. Majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, iar in medie pe regiune vor fi maxime de pâna la 3 grade şi minime cuprinse intre -4 şi minus doua grade Celsius. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni, temperatura aerului va fi, in general, in creştere uşoara şi treptata, pâna la valori apropiate celor normale sfârşitului de an, respectiv maxime cuprinse intre 3 şi 5 grade şi minime intre -3 şi zero grade, in medie regionala. Vor fi precipitatii slabe in perioada 20 - 21 decembrie şi in intervalul 29 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, cu probabilitate mai mica in restul timpului.

MUNTENIA

In zona Munteniei, temperatura aerului va fi in general in creştere, iar ca medie regionala, in prima saptamâna se vor inregistra valori maxime cuprinse intre un grad şi 3 grade Celsius, respectiv minime intre—7 şi—3 grade. In saptamâna a doua de prognoza, temperaturile maxime nu vor depaşi 4 grade Celsius, iar minimele se vor incadra intre—4 şi—3 grade Celsius. Precipitatii, slabe cantitativ, vor fi posibile incepând cu data de 28 decembrie, pâna atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scazuta.

OLTENIA

In Oltenia, majoritatea noptilor şi a diminetilor din prima saptamâna vor fi cu o vreme mai rece decât in mod obişnuit, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Astfel, in medie, temperaturile maxime se anunta in creştere uşoara, cu exceptia zilei de 21 decembrie când vor scadea, şi se vor incadra intre un grad şi 5 grade, iar cele minime, fara variatii importante, intre-6 şi-5 grade. In saptamâna a doua, temperatura aerului va fi relativ stationara in cursul zilelor şi, in general, in creştere pe durata noptilor. Majoritatea valorilor vor fi in jurul celor normale sfârşitului de an, cu maxime in medie de 4 -  5 grade şi minime de la—4 la—3 grade. Precipitatii sunt aşteptate in perioada 28 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, iar in restul timpului conditiile de semnalare a acestora vor fi foarte reduse.

LA MUNTE

La munte, in prima saptamâna de prognoza, temperaturile maxime se vor incadra, in medie, intre—4 şi 3 grade, iar cele minime intre - 11 şi -5 grade. Cele mai mari valori se vor inregistra in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineata zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni, maximele vor oscila in jurul valorii de zero grade, iar noul an incepe cu o maxima, in medie, de aproximativ—1 grad, in timp ce media minimelor va fi intre—7 şi—6 grade Celsius. Ninsorile sunt de aşteptat incepând din 28 decembrie. Pâna atunci, conditiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate