Cum va fi vremea în prima zi a anului 2018! Prognoza meteo pentru două săptămâni

Noaptea de Revelion aduce temperaturi frumoase în termometre, întrucât se vor înregistra între -5 şi 4 grade Celsius, iar în prima zi a anului vor fi temperaturi de primăvară care vor ajunge până la 14 grade, conform meteorologilor din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Autor: T.S.
 
„În noaptea de Revelion, vom avea temperaturi peste normele climatologice, adică -5, -4 în estul Transilvaniei, dar şi minime pozitive de 3-4 grade în partea de vest, prin Moldova sau litoral, ceea ce înseamnă că sunt temperaturi agreabile pentru a petrece noaptea de Revelion în aer liber pentru că nu o să îngheţăm foarte mult. În ceea ce priveşte prima zi a anului, aceasta va fi identică cu cea de Crăciun, vom avea o vreme însorită în multe zone din ţară şi temperaturile vor continua
să crească. Astfel, vom ajunge la o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, adică, maxime între 6 şi 14 grade, cele mai ridicate valori urmând a fi înregistrate în partea de sud a României. Destul de cald va fi şi în Bucureşti, în jur de 12 grade”
, a declarat meteorologul Mihai Timu, conform Mediafax. 
 
Până în noaptea dintre ani, sâmbătă vor mai fi precipitaţii şi la munte ninsoare, iar duminică, temepraturile încep să crească uşor.
 
„Până în dimineaţa zilei de 31 decembrie, temporar, vom mai avea parte de precipitaţii, dar slabe cantitativ, local, în partea de sud şi de est a României vor fi predominant ploi, în nord, vest şi centru, vor fi mixte, adică, ploi, lapoviţe şi ninsori, iar la munte, vor fi predominant sub formă de ninsoare, existând posibilitatea să se mai depună câţiva cm de zăpadă pe masive.
Însă pentru ultima zi din an, deja precipitaţiile sunt deja în restrângere, poate în Crişana şi Maramureş să mai plouă slab, în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali o să mai avem nişte lapoviţă şi ninsoare”
, a adăugat meteorologul.

 

Dacă pe parcursul zilei de sâmbătă, temperaturile mai scad uşor şi se apropie cumva de normal, adică aşteptăm maxime de la 1 la 9 grade, începând de duminică, vremea începe din
nou să se încălzească, maximele ajungând până la 10 grade.
 
Meteorologii anunţă că, până la jumătatea lunii ianuarie, temperaturile vor fi ridicate.
 
„Aşa cum am văzut în ultimii ani, de-a lungul anotimpului, avem aceste extreme. Trebuie să ne aşteptăm şi la reversul medaliei, dar, deocamdată, din datele pe care le dispunem, până pe 10, 12 ianuarie, nu se prevede o astfel de schimbare bruscă, chiar dacă vom mai avea temporar precipitaţii. Am văzut că în ultimii ani, că după un decembrie blând, trebuie să ne aşteptăm, după mijlocul lunii ianuarie, la viscole şi ninsoare”, a explicat Mihai Timu.
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Îţi dă fiori! O tânără susţine că a murit şi a ajuns în Iad! Ce a ”văzut” acolo

Monica Davidescu, despăgubiri record după ce s-a accidentat la ”Dansez pentru tine”! Suma uriaşă pe care o va încasa

Horoscop Urania pentru saptamana 30 decembrie 2017 - 5 ianuarie 2018. Luna plina in Rac, cum sunt afectate zodiile

Mâine 6 semne zodiacale primesc veștile pe care le așteptau de o viață! Balanțele își găsesc sufletul pereche

CE LE FĂCEA Visarion Alexa femeilor care veneau la spovedit! Adevărul s-a aflat abia acum

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Cine îl bântuie pe Regele Charles. Dezvăluiri incredibile despre coșmarurile sale

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies