Stiri

Cum va fi vremea in Romania de Rusalii! Meteorologii au facut anuntul

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.N.C.


Cum va fi vremea in Romania de Rusalii! Meteorologii au facut anuntul
 
Mininivacanta de Rusalii se apropie cu pasi repezi. Meteorologii au facut anuntul despre cum va fi vremea in zilele libere.
 
Vineri un talveg depresionar va aduce averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina pe arii relativ extinse in estul Romaniei, unde si cantitatile de apa vor ajunge local pana la 10-15 mm, iar izolat pana la 25 de mm. In restul tarii ploile se vor semnala doar in mod izolat si vor fi slabe cantitativ. Vantul se va intensifica in estul tarii ca urmare a cresterii gradientului baric (fapt datorat micii depresiuni din Marea Neagra), in Moldova, Baragan si Dobrogea rafalele urmand sa ajunga pana la 50-60 de km/h, valori maxime prognozate de Vremea.ro mai ales pentru cursul pranzului. In restul tarii vantul se va mentine slab, cel mult slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova, cele mai ridicate valori urmand sa se inregistreze in Oltenia. 
 
Sambata in prima parte a zilei va mai ploua in averse local in regiunile extracarpatice, in timp ce spre seara ploile se vor restrange ca arie si se vor mai semnala doar in sud-vest. Cantitatile de apa vor fi in general nesemnificative, doar in muntii Banatului urmand sa se mai acumuleze pana la 10-15 mm. Vantul va sufla tare in sud-est si in general moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime, in scadere fata de ziua precedenta mai ales in estul tarii vor fi incadrate in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures (cel mai racoare urmand sa fie in depresiunile din estul Transilvaniei), 22-27 de grade in Banat si Crisana, 21-25 de grade in Oltenia si 18-23 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova. 
 
 
Duminica vremea va fi frumoasa in aproape toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar in vestul extrem cu totul izolat spre seara isi vor face aparitia unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-est (chiar pana la tare pe litoral) si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana si 18-23 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul extrem al Moldovei. 
 
In continuare, va prezentam vremea si prognoza meteo de Rusalii in principalele orase din Romania, potrivit antena1.ro.
 
Valentin Ceauşescu a repurtat o nouă victorie în lupta pentru averea familiei! Vezi care a fost ultima decizie legată de acest proces!icon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

De ce a ales Alexandru Arşinel să-i facă parastas joia Stelei Popescuicon photo

Vedete

De ce a ales Alexandru Arşinel să-i facă parastas joia Stelei Popescu

Pe 23 noiembrie se împlineşte un an de la moartea Stelei Popescu, iar familia, dar şi foştii colegi îi vor face parastase.

Titlu secțiune