Stiri

Cum va fi vremea in urmatoarele 2 saptamani. Zonele din tara in care primavara vine mai devreme

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Cum va fi vremea in urmatoarele 2 saptamani. Zonele din tara in care primavara vine mai devremeicon photo
Imediat dupa mijlocul iernii, vremea va prezenta o crestere neobisnuit de ridicata, in anumite zone din tara.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru urmatoarele 2 saptamani, in tara, iar cele mai ridicate temeperaturi vor ajunge si la 11 grade.

Banat

In urmatoarele trei zile, In Banat, valorile termice vor fi In limite normale, situandu-se In medie la 2-3 grade. Pana la Inceputul lunii februarie vremea va fi In general In Incalzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decat In mod obisnuit, vor ajunge, In medie, pana la 10-11 grade.In ultimele zile din interval se va resimti o scadere treptata a temperaturilor, cu aproape 3-4 grade. Temperaturile nocturne vor fi In scadere pana miercuri, 24 ianuarie, cand vor ajunge la -6 grade. Apoi, vremea se Incalzeste, iar din 31 ianuarie vor predomina valori pozitive, conform prognozei ANM.

Crisana

Temperaturile maxime vor atinge In medie valoarea de 2 grade In urmatoarele trei zile.

Ulterior, vremea intra Intr-un proces de Incalzire treptata pana In data de 1 februarie. Maximele termice vor ajunge la 10 grade si va fi mult mai cald decat In mod normal la aceasta data.

In urmatoarele zile se va raci usor, dar, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media maximelor diurne pe Intreaga regiune nu va mai coborI sub 6 grade.

Transilvania

In primele 3 zile de prognoza, media temperaturilor maxime va fi Intre -2 si 0 grade, apoi va creste, astfel ca la Inceputul lunii februarie va ajunge sa se situeze In jurul valorii de 8 grade.

Intre 2 si 4 februarie regimul termic diurn va fi In scadere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va mentine sub pragul de Inghet pe tot parcursul celor doua saptamani. Cele mai mici valori se vor Inregistra In diminetile de 24 si de 25 ianuarie cand va fi ger In cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie In jurul a -13 grade.

Maramures

Pana In data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variatii semnificative, iar media lor se va situa In jurul valorii de 1 grad, minimele Insa vor scadea pana la o medie de -10 grade si va fi ger. In intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va Incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. In ultimele zile de prognoza se estimeaza o scadere a valorilor termice cu 2…3 grade.

Moldova

Vremea va fi rece in primele zile de prognoza, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa Intre -2 si 0 grade si a minimelor Intre -13 si -3 grade, cu cele mai scazute valori In diminetile de 24 si de 25 ianuarie, cand va fi ger In cea mai mare parte a regiunii. In continuare, pana In data de 2 februarie se va Incalzi considerabil, astfel ca media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. In zilele de 3 si de 4 februarie se va raci usor.

Dobrogea

Vremea se va raci pana In data de 24 februarie, cand media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioada de Incalzire semnificativa, iar cel mai cald va fi In primele zile ale lunii februarie cand, In medie, maximele termice vor atinge 10…11 grade, iar minimele 3…4 grade. In ultimele zile de prognoza valorile termice vor scadea usor.

Muntenia

Dupa o usoara scadere a valorilor termice diurne, In primele 3 zile de prognoza, vremea se va Incalzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge In jurul datei de 2 februarie, cand vor fi 10…11 grade. In ultimele doua zile regimul termic diurn va fi In scadere usoara.

Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare, cele mai reci nopti vor fi Intre 24 si 26 ianuarie, cand media se va situa In jurul valorii de -9 grade si pe arii restranse va fi ger, iar cele mai calde, Intre 2 si 4 februarie cand media va fi usor pozitiva.

Oltenia

In prima zi de prognoza media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scadea pana la 1 grad In data de 24 ianuarie. Ulterior se va Incalzi, astfel ca pana la sfarsitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe Intreaga regiune de 9 grade. In primele zile din luna februarie nu vor mai fi variatii termice diurne semnificative. Noptile vor fi reci, cu temperaturi, In general, sub pragul de Inghet, iar cel mai frig va fi Intre 24 si 26 ianuarie, cand media minimelor termice se va situa In jurul valorii de -8 grade.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal D

O editie speciala incepe astazi, la “Se striga darul”, de la ora 20:00. Andreea Mantea revine in forta la carma emisiunii “Se striga darul” alaturi de partenerul ei, Mihai Mitoseru asa ca aceasta editie se anunta a fi una spectaculoasa.

Titlu secțiune