Cum vor arăta concediile românilor pe litoral. Propunerea autorităților: „Să nu fie luați pe nepregătite”

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, afirmă că turiştii care vor veni pe litoral în acest sezon ar putea fi testaţi de Covid-19, aceasta fiind una dintre propunerile făcute, marţi, la întâlnirea pe care a avut cu hotelieri.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Cum vor arăta concediile românilor pe litoral

Prefectul George Niculescu a avut, marţi, o întâlnire cu hotelierii de pe litoral, fiind analizate mai multe scenarii prin care turiştii vor putea veni în acest sezon la malul mării.

“Primii turişti pe litoral vor veni atunci când ordonanţele militare vor prevede aceste lucruri, atunci când reglementările de la nivel central vor permite acest lucru, turiştii vor putea veni în judeţul Constanţa. Sub ce formă se va face acest lucru, sunt mai multe dezbateri aici. Până în momentul de faţă nu avem niciun fel de reglementare care să aducă lumină sub ce formă se vor desfăşura activităţile turistice în judeţul Constanţa”, a spus prefectul.

Turiștii de la Marea Neagră ar putea fi testați pentru Covid-19 

El a menţionat că printre propunerile făcute la întâlnirea de marţi a fost şi aceea a testării turiştilor care vin pe litoral.

Citeste si: Întâlnire între romi și prefectul Brașovului. I-au rugat să înceteze cu scandalurile

Citeste si: Maria Andria, cântăreața diagnosticată cu cancer, a fost operată de urgență! Primele declarații de pe patul de spital: „Nu am voie să vorbesc..”

Citeste si: Klaus Iohannis, veste bună pentru companiile şi investitorii români: „România va ieși cu bine din această criză”

“În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătăţii. Vorbim de o posibilă testare a turiştilor când intră într-o localitate turistică, când intră într-o staţiune, o să vedem sub ce formă se poate face acest lucrul acesta”, a spus prefectul Constanţei. El a menţionat că ar fi vorba de teste rapide.

El a mai spus că speră ca în curând lucrurile să se clafirice şi hotelierii să afle când va fi deschis sezonul estival.

“Sper ca cât mai curând lucrurile să se clarifice tocmai pentru ca operatorii economici să aibă timp în cazul în care redeschiderea sezonului se va face în curând, să aibă timp să îşi ia toate măsurile acestea în termen util şi să nu fie luaţi pe nepregătite, cumva încercăm să fim proactivi, să transmitem cât mai repede propunerile la minister”, a mai declarat George Niculescu. (Citeste si: Iohannis: CCR are obligaţia de a revizui de îndată nu doar decizia în cazul Kovesi, ca urmare a hotărârii CEDO)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate