Cum vrea Alexandru Rafila să diminueze efectele valului cinci: „Pregătirile trebuie să înceapă imediat”

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru conducerea Ministerului Sănătății.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alexandru Rafila este ministrul propus al Sănătății și recent a dezvăluit care sunt prioritățile din manadatul său pe care vrea să le pună în aplicare imediat cum va prelua conducerea. Ei bine, toate eforturile sale se vor concetra asupra pregătirilor pentru a valul cinci al pandemiei de coronavirus, care este așteptat să lovească România la mijlocul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. 

Deputatul PSD este de părere că următorul val nu poate fi evitat, dar cu siguranță efectele sale pot fi diminuate, dacă se vor lua deciziile corecte. Astfel, el propune o creștere a accesibității la testarea COVID și vrea să se înceteze cu tratamentele care nu au efecte asupra infecției cu virusul SARS-CoV-2. 

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita.  Eu am în program această creştere a accesibilităţii la testare.  Să terminăm cu medicaţia asta care nu are nicio legătură cu tratamentul infecţiei şi care încă este practicată pe scară largă în România”, afirmă Alexandru Rafila. 

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Alexandru Rafila, despre cum va fi utilizat certificatul verde 

Ministrul propus al Sănătății critică modul în care autoritățile au luat deciziile în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Alexandru Rafila spune că s-au luat mult prea târziu, iar asta se poate traduce în raportările zilnice privind numărul de infectați și de decese. Cât despre certificatul COVID, el va fi folosit în funcție de evoluția epidemiologică din România. 

Citeste si: Detalii de ultimă oră despre certificatul verde! Nelu Tătaru a făcut anunțul

„Certificatul verde trebuie utilizat în funcţie de evoluţia pandemiei. Germania nu este printre campioni, are spre 70% vaccinaţi. Deciziile în această situaţie trebuie luate în mod participativ. Oamenii trebuie să fie parte a măsurilor, nu împotriva măsurilor. OMS recomandă participarea societăţii în deciziile luate. Din 5 iulie a fost o creştere permanentă a infecţiilor de 16 săptămâni.

Măsurile în România au fost luate în săptămâna 13-15, foarte târziu. Măsurile se iau după 3-4 săptămâni, nu în vârf pandemic.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre efectele devastatoare ale variantei Delta în România: „A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbuşit”. Când lovește valul cinci al pandemiei de coronavirus

Noi discutăm abia acum de certificat, când scăderea cazurilor este rapidă. Oamenii se vor întreba acum de ce mai avem nevoie de certificat. Este o defazare, o lipsă de asumare politică. Trebuie oprită creşterea când ea este la un nivel scăzut. Creşterea nu se opreşte când eşti la apogeu”, a mai declarat recent Alexandru Rafila. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies