Curtea de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT

Avocatul Alinei Bica a declarat că instanța a decis că fosta șefă a DIICOT poate executa pedeapsa în Italia.

Alina Bica
Alina Bica[Sursa foto: Facebook]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Pe 26 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată de magistraţii instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. La începutul anului 2018, fosta șefă DIICOT a fugit din țară, aceasta s-a refugiat o perioadă de timp în Costa Rica.

După ce fusese condamnată defintiv la 4 ani de închisoare cu executate a fost dată în urmărire internațională în luna noiembrie 2019. Ba mai mult decât atât, fotografia Alinei Bica a fost postată pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea „persoane urmărite”. 

Citeste si: Alina Bica, reținută în Italia! Fosta șefă DIICOT era dată în urmărire încă din 2019

Pe 11 iulie 2020, Alina Bica a fost prinsă în Bari. Ulterior, aceasta a fost arestată la domiciliu. Potrivit avocatului instanţa a decis că fosta şefă a DIICOT poate executa pedeapsa în Italia. 

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

„Procuratura Generală a fost de acord cu această soluție, nu s-a opus, practic a cerut împreună cu noi, apărarea, să fie aplicată această soluție.

Astfel, Curtea a admis ceea ce am cerut și noi și Procuratura Generală și așa s-a finalizat procesul privind această extrădare. Nu a fost admisă extrădarea, dar existând deja o sentință dată, a dat posibilitatea, invocată de Alina Bica, de a o executa în Italia. Dacă, într-un viitor, sentința nu va mai fi validă, se va vedea atunci. Pentru acum, aceasta este situația”, a declarat avocatul.

Alina Bica a declarat în fața instanței că nu vrea să meargă la închisoare

În luna iulie, Alina Bica a declarat în fața instanței italiene că este o persoană educată, cunoaște legea și nu vrea să meargă la închisoare. Totodată, fosta șefă DIICOT a susținut că în cazul în care sentința o să fie confirmată, aceasta își dorește să execute pedeapsa în Italia.

Citeste si: Elena Udrea și Alina Bica, la un pas să fie ”expediate” din Costa Rica! Cererea de azil politic a fost respinsă

„Nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare”, a declarat Alina Bica la vremea respectivă.

Alina Bica
Alina Bica[Sursa foto: Captură TV]

Sursă: Româniatv.net

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Mantea, despre planurile pentru 2021! Celebra prezentatoare tv își mai dorește un copil? „Toate lucrurile se întâmplă cu un scop”

Irinel Columbeanu, adevărul despre decizia plecării Irinei în SUA ”Nu trebuie să o considerăm o dramă” VIDEO

Mihaela Rădulescu, răbufnire neașteptată! Ce le-a transmis celor care i-au criticat fiul "Nu s-a născut în România"

Horoscop Zilnic Vineri 30 Iulie 2021: o zi foarte productivă

Veste ȘOC despre CAPATOS! Anunțul cutremurător a venit CHIAR ACUM

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Bombă! Adevărul despre Toni Iuruc. Poate fi dovada unei despărțiri? Ce ascunde „omul de afaceri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies