Cutremur apocaliptic! A avut 7,3 grade magnitudine!

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 pe scara Richter s-a produs astăzi, la 88 kilometri vest-sud-vest de localitatea Nikolskoye, în zona peninsulei Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters.

Autor: A. I.

În urma seismului a fost emisă o avertizare de tsunami pe zonele de coastă din Estul Îndepărtat al Rusiei. Există pericolul să se producă valuri seismice la o distanţă de aproximativ 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Cea mai apropiată aşezare de epicentrul cutremurului este satul Nikolskoye. Magnitudinea cutremurului a fost estimată iniţial de USGS la 7,8 grade pe scara Richter, ulterior ea fiind revizuită.

Seismul s-a produs la o adâncime de 33 de kilometri. Momentan nu sunt informaţii legate de eventuale pagube sau pierderi de vieţi omeneşti. 

Un alt cutremur de peste 7 grade a avut loc recent în apropierea insulelor Sandwich de Sud. Iniţial magnitudinea seismului a fost estimată la 7,5 grade pe scara Richter, ulterior fiind revizuită la 7,1 grade. Din fericire nu au existat victime şi nici nu a fost declanşată alerta de tsunami. Un alt cutremur de 7,5 grade a avut loc la începutul lunii în Noua Caledonie.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată.

De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cutremur în această dimineaţă în România! Câte grade a avut seismul

Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

Cutremur de 6.2 grade! Specialiştii sunt în alertă

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Veste ȘOC despre Oana Roman! S-a anunțat acum

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Informația momentului. A intrat în COMĂ. Toți așteptăm o minune

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies