Cutremur azi-noapte în România! A fost al doilea cel mai puternic pe anul acesta

Un cutremur a avut loc noaptea trecută în România! Iată câte grade a avut.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Un seism a avut loc în județul Vrancea, azi-noapte, conform Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut loc la ora 22.23, având o magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter. De asemenea, seismul s-a produs la o adâncime de 114 kilometri. Acest cutremur a fost al doilea cel mai puternic de anul acesta.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(44km), Odobești(49km), Covasna(53km), Râmnicu Sărat(55km), Panciu(56km).

fara descriere

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie, în zona județului Buzău. Acest seism a fost cel mai important cutremur după cel înregistrat în data de 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Citeste si: Cine a fost eliminată de la “Bravo, ai stil!”, în gala de aseară? Au mai rămas doar 7 concurente în competiția stilistică

Citeste si: Hannelore a fugit din România! Imagini bombă cu blondina ispitită de Andi

Citeste si: Prințul William, marcat de pierderea mamei sale: „Mă gândeam că moartea e la orice colț”

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate