Cutremur azi-noapte în România, într-o zonă neobișnuită! Unde a avut loc

Ce au anunțat specialiștii de la INFP.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


In articol:

România a fost cutremurată din nou azi-noapte, la puțin timp după miezul nopții. Seismul din data de 27 august a avut loc într-o zonă neobișnuită a țării, la doar o zi după ce a fost înregistrat un cutremur de 3.6 grade pe scara Richter.

Cutremurul din 27 august s-a produs în țara noastră, iar Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a emis un comunicat în care a oferit informații despre magnitudinea și adâncimea la care a avut loc mișcarea tectonică. Cutremurul a fost înregistrat în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, la aproape o jumătate de oră după miezul nopții.

Citeste si: Florin Salam a bătut-o pe Loredana Chivu în club! Cum s-a ajuns la aşa ceva

Citeste si: Răzvan Botezatu a devenit star în Germania! Fostul matinal a dat lovitura la cea mai tare televiziune de acolo

Citeste si: Thalida de la Puterea Dragostei, amănunte incedibile despre operația la nas suferită în Turcia! ”Aștept să îmi scoată tijele de silicon din nări”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite:

În ziua de 27/08/2019 la ora 00:28:35 (ora României) s-a produs în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Dâmbovița, un cutremur cu magnitudinea 2.8 pe scara Richter, la adâncimea de 31km.
Intensitatea cutremurului în zonă epicentrală a fost de I grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Fieni (12km), Pucioasa (17km), Sinaia (17km), Bușteni (21km), Comarnic (24km).

Ce să faci în cazul unui cutremur puternic

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate