Cutremur cu magnitudinea de 5,2 resimțit la București, noaptea trecută

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 de grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului, potrivit Digi 24.

Citeste si: Schimb de replici dure la ”Bravo, ai stil! Celebrities”. Maria Iloiu așteaptă scuze de la Andreea Tonciu: ”Eu îți dau două vorbe și te distrug!”

Citeste si: Jurații “Bravo, ai stil! Celebrities” s-au luat de guler! ”Crăpături s-au mai văzut”

Citeste si: Fosta soţie a lui Alex Velea a părăsit definitiv România! Mulatra Ana, pe care Velea a părăsit-o pentru Antonia, este medic psihiatru la un spital din Londra!

Cutremurul a fost estimt prima dată ca fiind de 5,4 

Seismul s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, în Vrancea, la ora 3:26 și s-a simțit destul de puternic și în București, ca o mișcare bruscă, dar de scurtă durată.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că au fost înregistrate două apeluri la 112, pentru atacuri de panică, în urma cutremurului.

Inițial magnitudinea cutremurului a fost estimată la 5,4 și adâncimea la 126 de km, dar ulterior datele au fost actualizate de INFP, care a revizuit magnitudinea seismului la 5,2 pe Richter și adâncimea la 140 de km. Seismul a avut intensitatea V pe scara Mercalli.

fara descriere

Cutremurul s-a simțit și la Constanța, Bacău, Brașov, Iași, Suceava, dar și Chișinău.

Cutremurul de noaptea trecută este cel mai mare eveniment seismic care s-a produs anul acesta în România. Imediat după cutremur, ISU a postat două mesaje cu privire la cum trebuie să se comporte cetățenii în astfel de situații de criză. 

fara descriere

În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost înregistrat la 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate