Cutremur de 6,3 grade în Albania! S-au înregistrat 6 morți și 150 de răniți

Un cutremur de 6, 3 grade a zguduit Albania în timpujl nopții trecute.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Un cutremur puternic a zguduit Albania în timpul nopții trecute. Seismul a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, fiind cel mai puternic cutremur din Albania din ultimele decenii.

Înainte de seismul major care s-a produs la orele 3:54 (2:54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, au fost înregistrare mai multe cutremure de intensitate mai mică.
„Eram treji din cauza cutremurelor anterioare, dar ultimul ne-a zdruncinat. Tot ce era în casă a început să cadă'', a povestit pentru Reuters Refik, locuitor din Tirana care locuieşte la etajul şase al unui bloc.

Citeste si: Cum arată acum graviduța Roxana Prințesa Ardealului! A rămas însărcinată cu Rusu de la Puterea Dragostei

 

fara descriere

Haos și panică în timpul cutremurului din Albania

Un martor a povestit că locuitorii au început să fugă și au ieșit în grabă cu copiii în brațe și o pană de curent a afectat mai multe cartiere.

La câteva minute după cutremurul de 6,3 grade pe scara Richer a urmat și o replică cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter.

O persoană a decedat după ce s-a aruncat de la balcon, de teamă. Din păcate, alte 5 persoane au murit și peste 150 de persoane au fost rănite.

Din fericire, printre victimele cutremurului nu se afla niciun cetățean român.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE.

Sursa foto: Twitter 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate