Cutremur de 6 grade! Unde s-a produs. E panică în zona afectată!

Un cutremur cu magnitudinea de 6,0 s-a produs luni în largul insulelor Kermadec, un arhipelag neo-zeelandez din Oceanul Pacific.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

În urma cutremurului puternic autorităţile nu au semnalat pagube. Nu s-a emis o alertă de tsunami.

În urmă cu o zi s-a produs un alt cutremur în zonă, cu magnitudinea de 7,4 grade, care a determinat autorităţile să emită o alertă de tsunami, potrivit evz.ro.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care supraveghează activitatea seismică din întreaga lume, cutremurul s-a produs la o adâncime de 16 kilometri în străfundul oceanului şi la 942 km nord-est de Tauranga, oraş situat la nord de North Island (Insula de Nord) a Noii Zeelande.

Arhipelagul Kermadec, situat între Insula de Nord şi Tonga, este o regiune nelocuită, cu excepţia personalului bazei permanente instalate la Raoul unde funcţionează o staţie meteo şi de radio.

Noua Zeelandă este situată pe falia dintre plăcile tectonice ale Pacificului şi Oceaniei şi înregistrează anual circa 14.000 de cutremure, dintre care între 100 şi 150 sunt suficient de puternice pentru a fi resimţite.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate