Cutremur de 7,5 grade în Mexic. S-a emis alertă de tsunami

Un seism de 7,5 grade pe scara Richter a avut loc, marți, în regiunea de sud-est a Mexicului. Cutremurul puternic s-a simțit și în Ciudad de Mexico.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere

Cutremur de 7,5 grade în Mexic. S-a emis alertă de tsunami! Aceasta este știrea zilei. 


In articol:

Cutremur uriaș în Mexic. Inițial, Serviciul Seismologic Național (SSN) a calculat inițial că magnitudinea cutremului a fost de 7,1 grade pe scara Richter și a anunțat că acesta s-a produs la 12 kilometri de localitatea Crucecita, din statul Oaxaca, după cum informează BBC și site-ul agenției de presă Reuters.

Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii (USGS) a intrat imediat în alertă și, chiar dacă imediat a calculat că seismul a avut o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter, s-a revenit după câteva minute cu o revizuire care a dus cutremurul „doar” la 7,4 grade.

Ce e mai grav poate urma. S-a emis alertă de tsunami

Ce e rău însă de abia acum poate urma pentru că autoritățile au emis o alertă de tsunami în urma cutremurului de marți. Nu doar Mexic este vizată. Încă trei regiuni din jur sunt posibile ținte ale fenomenului: Guatemala, Honduras și El Salvador. Potrivit autorităților, există posibilitatea ca pe coastele mexicane să se formeze valuri de până la trei metri.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

În capitala țării, Ciudad de Mexico, alarmele au pornit cu câteva secunde înainte ca seismul să poată fi simțit în oraș.

Nu au fost raportate victime după cutremur

Din primele cercetări, nu există victime sau pagube materiale însemnate ca urmare a cutremurului.

„Din primele survolări efectuate în Ciudad de Mexico, nu am înregistrat prăbușiri ale unor clădiri”, a scris pe Twitter Omar Garcia, secretarul pentru siguranță publică din capitala mexicană.

Pe lângă capitala Ciudad de Mexico, cutremurul a fost simțit și în statele Oaxaca, Chiapas, Puebla, Guerrero și Morelos. Cutremure de magnitudine mare se petrec destul de frecvent în Mexic. În 2017, 355 de persoane au murit în capitala Ciudad de Mexico și în zonele apropiate, după ce țara a fost lovită de un seism de 7,1 grade pe scara Richter.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate