Cutremur extrem de puternic în urmă cu câteva ore! A fost simțit în toată țara

Un cutremur extrem de puternic a avut loc în urmă cu puțin timp.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Un cutremur extrem de puternic a avut loc în urmă cu câteva ore în Costa Rica. Potrivit presei locale, seismul cu magnitudintea de 6.1 grade pe scara Richter s-a simțit în întreaga țară, precum și în țara vecină, Panama.

Institutul american de geofizică (USGS) a anunțat cutremurul cu magnitudinea de 6.1 grade pe scara Richterm fără a se înregistra pagube ori victime.

Citeste si: Mihai Neșu e recunoscător la 8 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat: ”Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Citeste si: Doliu în lumea politică! Un deputat a murit, după ce a fost împușcat pe stradă

Citeste si: Ce mari s-au făcut gemenele lui Adrian Corduneanu! „Beleaua” le iubeşte ca pe ochii din cap: ”Puterea mea, copilaşii mei!”

Nu a fost emisă avertizare pentru tsunami

Seismul s-a produs la ora 13.24 cu epicentul la un kilometru nord-est de orașul La Cuesta, în provincia Puntarenas.

De asemenea, USGS a estimat că riscul de a exista victime omenești ori pagube materiale este unul redus. În plus Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis vreun avertisment specific, deși a fost simțit cutremurul în întreaga țară și în Panama. 

Cutremur de 7.2 grade pe 6 mai! A fost simțit în mai multe orașe

Un cutremur mare a avut loc pe 6 mai 2019 în Papua Noua Guinee. Seismul a avut 7.2 grade pe scara Richter și a afectat mai multe orașe din împrejurimi. Cutremurul s-a produs la o distanță de 250 kilometri de capitala Port Moresb, conform aljazeera.com.

Cutremurul s-a produs la ora 00.20 (ora României), la 33 de kilometri sud de Bulolo, la o adâncime de 127 de kilometri. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a declarat faptul că un tsunami nu reprezintă o amenințare, deoarece cutremurul s-a produs la o adâncime mai mare.

În luna februarie a acestui an, un cutremur în zona respectivă a avut loc. Seismul a avut o magnitudine de 7.5 grade pe scara Richter, iar 125 de persoane și-au pierdut viața.

 

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate