Stiri

Cutremur în judeţul Buzău! Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur a avut loc în această seară în România. Seismul s-a produs vineri în judeţul Buzău, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Seismul a avut magnitudinea 2,7 pe scara Richter şi s-a produs la ora 16.53, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 143 de kilometri, potrivit INCDFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (15 kilometri), Covasna (43 kilometri), Întorsura Buzăului (45 kilometri), Mizil (50 kilometri), Vălenii de Munte (52 kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti. A fost cel mai puternic cutremur din România în ultimii 14 ani.

Ieri au avut loc două cutremure la distanţă de aproape două ore unul de celălalt. Primul a avut loc la orele 17:50 la o adâncime de 96 kilometri. Seismul a avut magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter. Cel de-al doilea a avut loc la orele 19:38, la nici două ore distanţă de primul, a avut 2.8 grade şi s-a petrecut la adâncimea de 124 kilometri. 

 
Urmatorul articol